Consiliul Concurenţei analizează preluarea Ţiriac Leasing IFN de către Banca Transilvania

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania intenţionează să preia Ţiriac Leasing IFN, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.
Ţiriac Leasing

Banca Transilvania face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care include şi o serie de societăţi comerciale şi instituţii financiare-nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, servicii de investiţii financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanţare şi factoring.

Banca Transilvania oferă clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, produse şi servicii bancare, în conformitate cu autorizaţia emisă de Banca Naţională a României. De asemenea, Banca Transilvania este listată la Bursa de Valori Bucureşti începând cu anul 1997.

Ţiriac Leasing IFN este o instituţie financiară nebancară ce activează pe piaţa serviciilor financiare, prin acordarea de finanţare pentru autovehicule (preponderent) şi echipamente, prin leasing financiar şi, într-un volum foarte redus, prin credit.

Întreaga activitate a Ţiriac Leasing IFN se desfăşoară în România, clienţii fiind în marea majoritate persoane juridice de tipul întreprinderilor mici şi mijlocii, în timp ce segmentele de clienţi corporate şi persoane fizice sunt foarte reduse.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR a semnat încă 6 protocoale cu autoritățile locale pentru modernizarea infrastructurii rutiere

Rata anuală a inflaţiei în februarie a urcat la 8,5%. Combustibilii s-au scumpit cu 27,2%

 

Adaugati comentariu