Consiliul Concurenţei analizează preluarea Gothaer de către Allianz-Ţiriac Asigurări

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Allianz-Ţiriac Asigurări preia compania Gothaer Asigurări Reasigurări, a anunțat instituția.
Consiliul Concurenţei

Allianz-Ţiriac face parte din grupul Allianz, activează pe piața locală de peste 25 de ani şi oferă o gamă largă de produse de asigurări de viaţă şi asigurări generale, incluzând, printre altele, segmentele de viaţă şi sănătate, autovehicule, proprietăţi şi călătorie. Compania a subscris în primele 9 luni din 2020 prime în valoare de peste un miliard de lei, în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Diminuarea a fost determinată exclusiv de vânzările mai mici de asigurări auto și de calatorie, o tendință naturală având în vedere impactul noului coronavirus asupra pieței auto și a turismului.

Cu 4,5 miliarde de euro prime brute subscrise si 4,1 milioane de clienti, Grupul Gothaer este una dintre cele mai mari companii mutuale de asigurari din Germania. Compania ofera asigurări de viață, sănătate și asigurări generale.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Observaţiile sau punctele de vedere pot fi transmise Consiliului Concurenţei în termen de 20 zile.

 

CITEȘTE ȘI:

Enel X România a pus în funcțiune 6 stații de încărcare a vehiculelor electrice în Constanța

Conducerea City Insurance, amendată de ASF cu 3,7 mil. de lei

Primăria Sibiu introduce Linia Verde de transport public în centrul istoric

 

 

Adaugati comentariu