Advertisement
supra-acciza
Home Administrare flote Carburanţi Consiliul Concurenţei a câştigat procesul cu Mol România

Consiliul Concurenţei a câştigat procesul cu Mol România

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat irevocabil încalcarea Legii concurenţei de către compania Mol România prin participarea la o înţelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piaţa carburanţilor.

De asemenea, Instanţa a redus amenda aplicată de Consiliul Concurenţei companiei Mol de la 80,2 milioane de lei la 64,2 milioane lei.

„Decizia Instanţei ne bucură, cum este şi firesc, deoarece confirmă faptul că investigaţiile derulate de noi sunt solide şi bine argumentate. Suntem optimişti şi în privinţa celorlalte procese cu companiile petroliere, acesta fiind primul caz soluţionat irevocabil din cele şase aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Bogdan Chiritoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Anterior, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Consiliului Concurenţei, motiv pentru care compania a formulat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care l-a respins ca nefondat, diminuând amenda.

La sfârşitul anului 2011, Consiliul Concurenţei a sancţionat şase companii petroliere cu amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale. În urma investigaţiei, autoritatea de concurenţă a constatat că cele şase companii au încălcat atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene prin stabilirea retragerii simultane pe piaţă a sortimentului de benzina Eco Premium.

Amenzile primite au fost de 366,5 milioane lei pentru OMV Petrom, 137,2 milioane lei pentru OMV Petrom Marketing, 159,5 milioane lei pentru Rompetrol Downstream, 136,8 milioane lei pentru Lukoil România, 80,2 milioane lei pentru Mol România Petroleum Products şi de 11,1 milioane lei pentru ENI România. Amenzile au fost executate de ANAF.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Lukoil
Carburanţi

Benzinăria Lukoil de la Ciolpani a fost închisă temporar. ANPC ar fi descoperit ”furt” la pompă

Protecția Consumatorilor a amendat cu 55.000 de lei compania petrolieră Lukoil pentru...

combustibilul
Carburanţi

4 recomandări pentru a minimiza cheltuielile cu combustibilul

Un managementul eficient al flotei de utilitare ușoare constă în maximizarea economiei...

Prețurile petrolului
Carburanţi

Prețurile petrolului ar putea depăși 100 de dolari/baril în septembrie. Temeri pentru inflație

Prețurile petrolului ar putea atinge nivelul de 100 de dolari/baril în luna...

spații de servicii
CarburanţiInfrastructură

Două noi spații de servicii pe Autostrada A1, în zona localității Șagu

Începând cu această săptămână sunt funcționale încă două spații de servicii moderne...