Continental a pregătit pentru producţie sistemele telematice bazate pe eCall

La peste 20 de ani după ce primele maşini cu sisteme telematice avansate au ieşit de pe linia de producţie, conectivitatea devine standard în fiecare vehicul. Acest lucru este posibil odată ce sistemul automat de apeluri de urgenţă, eCall, trebuie instalat din aprilie 2018, în toate autoturismele noi din Uniunea Europeană, indiferent de producător, model sau categorie de preţ.

Compania tehnologică Continental dezvoltă unităţi telematice începând cu 1996 şi salută decizia Comisiei Europene privind eCall.

„Pentru noi, eCall înseamnă că suntem cu un pas uriaş mai aproape de Vision Zero – mobilitatea fără decese sau răniri, deoarece ajutorul este acum în mod automat pe drum în caz de accident. Prin utilizarea unităţii telematice pentru alte aplicaţii, cum ar fi oferirea de informaţii în timp real despre fluxurile de trafic sau potenţialele pericole, accidentele pot fi chiar evitate şi blocajele reduse la minim”, spune Johann Hiebl, şeful departamentului Infotainment & Connectivity al Continental.

Datorită sistemului eCall, maşinile au un sistem de apel de urgenţă la bord care poate trimite automat o alertă de urgenţă cu locaţia exactă a vehiculului la cel mai apropiat centru de intervenţie. Sistemul utilizează numărul standard de urgenţă în Europa, 112. Potrivit Comisiei Europene, acest lucru va reduce timpul de răspuns cu până la 40% în zonele urbane şi chiar până la 50% în zonele rurale. În mod statistic, un timp de răspuns mai scurt înseamnă că victimele primesc ajutor mai repede, astfel încât se poate preveni înrăutăţirea situaţiei acestora. În acelaşi timp, conform informaţiilor furnizate de Comisia Europeană, introducerea sistemului eCall ar putea reprezenta o reducere a numărului de decese cu 10% pe an în UE.

Sistemul automat eCall este activat de declanşarea unităţii de comandă a airbag-ului. De asemenea, este posibil să fie declanşat manual un apel de urgenţă, de exemplu dacă un conducător auto este martorul unui accident grav. În conformitate cu standardul european, un set minim de date trebuie transmis centrului de intervenţie. Această telegramă de date are o lungime de 140 de octeţi şi conţine date selectate pe baza relevanţei acestora într-o situaţie de salvare de urgenţă, cum ar fi ora apelului de urgenţă, tipul şi locaţia vehiculului, numărul pasagerilor, direcţia de deplasare, modul în care a fost declanşat apelul de urgenţă şi alte informaţii.

 

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpert.ro

 

Adaugati comentariu