Competiția Eco Performance Award 2016

Juriul format din reprezentanți renumiți ai industriei a decis, iar pentru a noua oară, la finalul lunii septembrie, la Hanovra, a fost acordat mult râvnitul premiu pentru sustenabilitate. Compania Ludwig Meyer GmbH & Co. KG a impresionat juriul la categoria IMM. În secțiunea dedicată companiilor mari a fost recompensată Berliner Stadtreinigungsbetriebe.O soluție inovatoare și sustenabilă pentru o sitația specifică, din afara domeniului logistic, a fost premiată, în premieră, cu o distincție specială: ECO Honor Award a fost decernat Deutsche Post DHL pentru proiectul Streetscooter. Berger Logistik a fost, de asemenea, nominalizată. Eco Performance Award, un proiect independent care răsplătește calitatea, a fost oferit de DKV Euro Service și partenerii săi premium Knorr Bremse și PTV Group.

Meyer

Ludwig Meyer GmbH & Co. KG: pionieri în materie de mobilitate

În segmentul IMM-urilor, Ludwig Meyer GmbH & Co. KG a primit un premiu pentru rolul său inovator în mobilitatea electrică și pentru camioanele alimentate cu gaz natural comprimat (CNG). Compania este specializată în transportul de alimente la temperaturi controlate și este orientată spre transportul pe distanțe scurte și contracte de logistică. Ca parte a unui proiect de referință, două camioane electrice au livrat produse exclusiv clienților Lidl și Rewe pentru mai mult de un an. Este, totodată, prima companie care operează vehicule prietenoase cu mediul, alimentate cu CNG și camioane hibrid, pe care le produce din 2009. Un sistem de management al flotei economisește combustibil, reduce uzura și, astfel, protejează mediul înconjurător. Sistemul telematic colectează diferiți parametri, iar compania utilizează datele pentru a-și pregăti șoferii. Acest lucru îmbunătățește eficiența și protejează mediul.

Berliner Stadtreinigungsbetriebe: concept ecologic pe bază de biogaz

Câștigătorul de anul acesta de la categoria companii mari este Berliner Stadtreinigungsbetriebe. Compania este specializată în coletărie și curierat. Aproximativ jumătate din vehicule sunt alimentate cu biogaz, prin intermediul căruia se economisesc 2,5 milioane de litri de motorină anual. Mai mult, vehiculele alimentate cu gaz sunt mult mai silențioase și nu generează particule fine. Reziduurile rezultate din procesul de fermentație sunt folosite ca fertilizator în agricultură. Compania folosește biometan pentru a opera o unitate combinată și a genera electricitate și căldură. Per ansamblu, emisiile de CO2 sunt reduse cu 9.000 de tone anual. Berlin Stadtreinigungsbetriebe este un model pentru întreaga industrie.

Adaugati comentariu