Companiile chineze Baidu și Geely vor produce vehicule electrice inteligente

Compania tehnologică chineză Baidu și unul dintre cei mai mari constructori auto din China, Geely, și-au anunțat parteneriatul pentru producția de vehicule electrice inteligente. Baidu va oferi „capabilități inteligente de conducere”, în timp ce Geely va contribui cu expertiză în proiectare și fabricație.Geely

Geely este unul dintre cei mai mari producători auto din China, proprietarul Volvo și deține o participație la Daimler, proprietarul Mercedes-Benz.

Baidu furnizează servicii și produse pentru internet, cu o divizie specializată în Inteligență Artificială. Printre serviciile oferite se numără motorul de căutare cu același nume și enciclopedia Baidu Baike.

Baidu și-a înființat unitatea de conducere autonomă Apollo în 2017, care furnizează, în principal, tehnologie alimentată de inteligență artificială și lucrează cu o serie de producători auto internaționali și chinezi.

„Combinând expertiza lui Baidu în transportul inteligent, vehiculele conectate și conducerea autonomă cu expertiza lui Geely în calitate de producător de automobile și mașini electrice, credem că noul parteneriat va deschide calea pentru viitoarele vehicule de pasageri”, a declarat Robin Li, co-fondator și șef executiv al Baidu.

China este principala piață la nivel mondial pentru vehicule electrice.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, până în 2019 existau 7,2 milioane de mașini electrice la nivel global, dintre care 47% în China.

Furnizorul de date S&P Platts estimează că „vehiculele cu noua energie” vor reprezenta 20% din vânzările totale de autoturisme noi în China până în 2025.

„China a devenit cea mai mare piață din lume pentru vehicule electrice și vedem consumatori de vehicule electrice care solicită ca vehiculelor de generația următoare să fie mai inteligente”, a spus Li.

Concurență acerbă pentru partemriatul Geely – Baidu

Cele două companii vor concura nu doar cu Tesla lui Elon Musk, ci și cu mulți alți producători chinezi.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

RAR își asigură RCA o flotă de aproape 700 de vehicule

Acordul post-Brexit. Reguli pentru schimburile comerciale cu produse de origine preferențială

 

 

 

Adaugati comentariu