Compania Națională de Investiții va utiliza 10 autoturisme 4×4 în leasing operațional

Compania Națională de Investiții (CNI), înființată în acest an, a lansat licitația pentru utilizarea în leasing operațional a unei flote de 10 autoturisme, valoarea contractului fiind de 1,08 milioane de lei.
Transelectrica

Potrivit anunțului de participare publicat pe platforma de achiziții publice SICAP, cele 10 autoturisme vor avea tracțiune integrală, cu o putere maximă de 110 – 115 CP și vor echpate cu motoare diesel Euro 6.

În criteriul de atribuire, prețul va avea o pondere de 60%, iar termenul de livrare, de 40%. Potrivit autorității contractante, termenul minim de livrare, pentru care se acordă punctajul maxim de 40 puncte, este de 20 zile, iar cel maxim acceptat este de 30 zile.

”În cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obținut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situația în care egalitatea se menține, autoritatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare și oferta câștigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică”, a anunțat CNI.

Durata contractului de leasing operațional este de 37 de luni, finanțarea urmând a fi realizată de fondurile proprii ale Companiei Naționale de Investiții.

Pentru a putea participa la licitație, ofertantii vor face dovada că au furnizat în ultimii 3 ani (împliniti la data termenului limită pentru depunerea ofertelor) produse similare (furnizare autoturisme prin leasing) celor care fac obiectul procedurii în valoare cumulată de minimum 1.000.000 lei, exclusiv TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 27 octombrie 2021.

Ce este leasingul operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-și derula activitatea, în schimbul achitării unei rate, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, compania plătește doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returneaza masinile fara a-si mai asuma riscul de revanzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioada și kilometraj) să rămână constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod exceptional, în funcție de bonitatea companiei.

 

CITEȘTE ȘI:

Domeniul auto este sensibil mai afectat de criza semiconductorilor. Prețurile, în creștere

Autostrada Sibiu – Pitești. Pentru Tronsonul 4, contestația a fost respinsă

 

Adaugati comentariu