Advertisement

mişu negriţoiu
Home Administrare flote Asigurări Comisiile reunite ale Parlamentului au votat revocarea lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF

Comisiile reunite ale Parlamentului au votat revocarea lui Mişu Negriţoiu de la conducerea ASF

Patru comisii parlamentare, cele de buget şi de politică economică din Camera Deputaţilor, respectiv Senat, au votat astăzi revocarea preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, care nu s-a prezentat la audierile programate pe tema tarifelor RCA.

Preşedintele ASF nu a participat la şedinţă, trimiţându-le parlamentarilor o scrisoare prin care cerea amânarea audierii pentru a pregăti răspunsurile solicitate de parlamentari şi în care a susţinut că limitele controlului exercitat de Parlament în ceea ce priveşte numirea şi revocarea conducerii ASF sunt ”expres şi fără echivoc limitate”.

În scrisoarea sa, domnul Negriţoiu pleacă de la premisa că noi avem ceva cu ASF, nu cu domnia sa, şi că ceea ce facem noi constituie un atac la adresa unei instituţii. Mai mult, ne explică foarte clar, citez: „revocarea unui membru din conducerea ASF nu este legal posibilă, atâta timp cât acesta continuă să întrunească condiţiile care au stat la baza numiri sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii şi, deci, lovită de nulitate”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, Mihai Tudose.

Conform acestuia, preşedintele ASF susţine în scrisoarea sa că orice demers în sensul demiterii unui membru al conducerii ASF este abuzivă, iar actul respectiv este lovit de nulitate.

Propunerea de revocare a fost votată cu majoritate covârşitoare, fiind înregistrată o singura a abţinere, a deputatului minorităţilor Aurel Vainer. Deputatul PNL Constantin Dascălu nu şi-a exprimat votul.

Comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor au aprobat revocarea lui Mişu Negriţoiu din fruntea ASF, după ce, săptămâna trecută, Comisia pentru politică economică a Camerei Deputaţilor a demarat procedura de revocare a acestuia.

Potrivit deputatului PSD Mihai Tudose, plenul reunit al Parlamentului va vota cel mai probabil săptămâna viitoare propunerea de revocare a şefului ASF.

”După acest vot, cele patru comisii fac raport comun şi se înaintează către Birourile Permanente şi urmează convocare unei şedinţe comune, Senat şi Camera Deputaţilor, probabil săptămâna viitoare. Este primul pas pentru revocare din funcţie cum am promis săptămâna trecută”, a arătat Mihai Tudose, la finalul şedinţei comisiilor reunite care au votat revocarea lui Mişu Negriţoiu.

Deputatul a subliniat că deputaţii propun revocarea lui Mişu Negriţoiu din motive care îi sunt imputabile, prin urmare acesta nu ar trebui să primească salarii compensatorii.

”Eu din câte ştiu funcţionează încă acea impozitare suplimentară cu 85% în domeniu, dar şi dacă le-ar lua – cu toate că le ia nemeritat – şi aici este o altă interpretare – salariile sunt un drept pe care cel în cauză îl primeşte dacă este de dat afară din motive neimputabile lui. Noi tocmai propunem eliminarea din funcţie din motive imputabile lui. Prostul management este un motiv imputabil şi atunci s-ar putea să nu le primească’‘, a explicat Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte salariile compensatorii, deputatul PNL Andreea Paul a susţinut că Mişu Negriţoiu refuză să îşi dea demisia pentru că vrea salariile compensatorii care s-ar ridica la suma de peste 100.000 de euro.

Cer transparentizarea contractului colectiv de muncă al ASF, a contractului de mandat al preşedintelui ASF şi a Regulamentului de funcţionarea a ASF. Fac acest lucru pentru că reprezentanţii departamentului de comunicare cu presa al ASF au declarat fals în spaţiul public că nu este adevărat ceea ce am deconspirat eu săptămâna trecută şi anume: în contractul colectiv de muncă, la articolului 35 se prevăd 8 salarii compensatorii, ca şi cost al plecării unui salariat al ASF, inclusiv al preşedintelui ASF, în condiţiile plecării mai devreme decât se închide mandatul său. Salariul lunar al preşedintelui ASF se ridică la circa 13.000 de euro, opt salarii compensatorii înseamnă 104.000 de euro. Acesta este cred eu şi motivul principal pentru care preşedintele ASF refuză să îşi dea demisia şi refuză procedura parlamentară pentru demitere”, a declarat Andreea Paul.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RCA
Asigurări

Piața RCA, în scădere cu 11% în trimestrul I din 2024, la 2,15 miliarde de lei

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA de societățile autorizate și reglementate...

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...