Euro 7
Home Administrare flote Juridic Comisia Europeană ar putea renunța la înăsprirea nivelurilor de emisii de CO2 în standardul Euro 7

Comisia Europeană ar putea renunța la înăsprirea nivelurilor de emisii de CO2 în standardul Euro 7

Comisia Europeană are în vedere menținerea emisiilor de CO2 la nivelul standardului Euro 6, intenționând să nu mai ceară reducerea dramatică a acestora în viitorul standard Euro 7, conform unui proiect analizat de Politico.

Aceasta ar fi un câștig uriaș pentru industria auto, care nu va trebui să facă investiții mari în următorul deceniu pentru a reduce poluarea de la următoarea generație de vehicule cu motoare cu ardere internă, o tehnologie care va fi eliminată treptat până în 2035.

„În lumina circumstanțelor geopolitice și economice actuale, a fost făcută o revizuire finală”, a arătat Comisia Europeană în evaluarea introductivă a impactului proiectului privind introducerea standardului Euro 7, invocând costurile crescute ale energiei și materiilor prime din sector.

„Acest lucru pune presiune fără precedent asupra lanțurilor de aprovizionare a industriei auto și ridică probleme de accesibilitate pentru consumatori, într-un context general de inflație ridicată”, se mai arată în proiect.

Potrivit estimărilor Comisiei, înăsprirea standardului de emisii ar putea crește prețurile autovehiculelor, în special pe cele ale camioanelor. Astfel costurile pentru autoturismele și vehiculele utilitare ușoare sunt estimate la 304 de euro/unitate, iar pentru camioane și autobuze, de 2.681 de euro/unitate.

Pe de altă parte, CE consideră că există beneficii pentru sănătate și mediu, acestea fiind estimate la aproximativ 55,8 miliarde de euro sau chiar până la 133,6 miliarde de euro pe parcursul a 25 de ani, prin reducerea emisiilor nocive de oxizi de azot (NOx) și particule (PM2,5).

În schimb, costurile totale pentru producătorii de autoturisme și vehicule utilitare ușoare s-ar ridica la aproximativ 35,5 miliarde de euro în aceeași perioadă, iar pentru constructorii de camioane și autobuze, la 17,5 miliarde de euro.

Potrivit programului inițial, Comisia Euroepană intenționează să își prezinte propunerea pentru noul standard de emisii pe 9 noiembrie 2022.

 

 

CITEȘTE:

TikTok intră pe segmentul de comerț electronic. Pentru început, în SUA

Aproape jumătate dintre vehiculele verificate de RAR în trafic aveau deficiențe majore

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

platforme digital
Juridic

UE își concentrează atenția pe munca prin platforme digitale. Sunt vizate și firmele de ridesharing

Parlamentul European și Consiliul European se pregătesc să revoluționeze condițiile de muncă...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...

euro 7
Juridic

Standardul Euro 7, aprobat. Ce (nu) se schimbă pentru autoturisme și utilitare ușoare

Parlamentul European a dat ”undă verde” noilor norme UE de reducere a...