Advertisement

dacia-floteauto
Home Piaţa auto Coface: Sectorul auto are o perspectivă favorabilă

Coface: Sectorul auto are o perspectivă favorabilă

Sectoarele care sunt dependente de investiţii sunt mai expuse riscului, faţă  de cele legate de consum, arată o analiză a companiei Coface, care  subliniază că sectorul auto are o perspectivă favorabilă în Europa, fiind  actualizat la „risc mediu”.

Creşterea globală în 2016, prognozată de Coface la 2,7%, se află sub  impactul unei volatilităţi puternice a pieţelor financiare, ce ar putea  compromite sănătatea industriilor analizate .

Sectoarele dependente de investiţiile de afaceri sunt mai expuse riscului, în special cele din Asia emergentă, America Latină şi America de Nord. Pe de altă parte, ambele economii, atât cele avansate cât şi cele emergente, legate de consumul casnic, sunt cel mai puţin afectate. Creşterea slabă a comerţului mondial reprezintă o altă sursă de vulnerabilitate.

Cu toate că cele şase regiuni analizate de Coface ( Europa Centrală, Europa de Vest, Asia, Orintul Mijlociu, America Latină şi America de Nord), sunt afectate de economia mondială tot mai dificilă, Europa se bucură de un impuls pozitiv intern.

Europa Centrală continuă să raporteze un risc mai mic faţă de alte regiuni, din cauza încetinirii Chinei şi a contracţiei activităţilor din Rusia.

Activitatea în Vestul Europei este bună, datorită accelerării consumului,  cel care reprezintă principalul motor de creştere în Europa.

Sectorul auto are o perspectivă favorabilă, fiind actualizat la „risc mediu”.  Acest lucru este susţinut de creşterea cu 10,1% a vânzărilor de vehicule noi  (pentru anul financiar încheiat la sfârşitul lunii februarie 2016), de  reînnoirea stocurilor viitoare sau de îmbătrânirea echipamentelor.

Chiar dacă previziunile vor avea rezultate pozitive din partea cererii, având  în vedere preţurile scăzute la petrol, riscul pentru sectorul energetic din  America de Nord devine „foarte înalt”.

Industria de automobile din America de Nord a cunoscut, de asemenea, o  schimbare în evaluarea riscului, acum aflat la „risc mediu”. În timp ce creşterea vânzărilor auto ar putea rămâne pozitivă (deşi încă nu este  comparabilă cu 2015), riscurile asociate cu „subprime” şi „profund  subprime”, sunt în creştere.

În plus faţă de scăderea creditului, creşterea ratelor dobânzilor aprobate de către Fed (banca centrală a SUA), în decembrie 2015, au impact asupra costurilor creditelor cu rată variabilă, 9 vehicule noi din 10 fiind finanţate pe credit.

Grupul Coface, lider mondial în asigurările de credit, oferă companiilor din  întreaga lume soluţii de protejare impotriva riscului financiar de neplată a  clienţilor proprii, atât pe piaţa internă, cât şi pentru export.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Piaţa auto

POLI AutoFEST 2024: Revoluția automobilistică prinde viață la POLITEHNICA București!

POLITEHNICA București readuce în capitală cel mai grandios eveniment dedicat industriei auto...

Flotă verdePiaţa auto

Ford E-Transit, actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...

Piaţa auto

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Piaţa auto

SsangYong, rezultate record în România și premieră în Europa

AutoWallis Distribution Romania, unic importator al mărcii SsangYong în România, anunță depășirea...