CNAIR: Se reiau lucrările la pasajul de pe centura Arad

Contractul pentru execuţia lucrărilor la “Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7 km 540+248) peste CF Arad – Bucureşti” a fost semnat cu firma Implenia Baugesellschaft m.b.H, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea contractului este de 25.665.184,89 (TVA inclus), cu o durată de execuţie de 12 luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 de luni.

Proiectul va avea o lungime de 722 m, din care lungimea pasajului va fi de 322 m, iar a rampelor de 400 m. Lăţimea pasajului va fi de 13,60 de metri şi va cuprinde două piste de biciclişti.

Anterior, acest obiectiv a fost contractat cu Asocierea SC Confort S.A. Timişoara şi S.C. Vel Service S.A. Bucureşti, contractul fiind reziliat pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale, începând cu data de 28 noiembrie 2014. La data rezilierii contractului, lucrările la obiectiv erau realizate în proporţie de 21%.

Lucrările rămase de executat până la finalizarea obiectivului constau în: devieri şi protejări ale reţelelor electrice, de apă, telecomunicaţii, iluminat pasaj; lucrări pasaj constând în continuarea unor lucrări la pilele pasajului, tablier, grinzi, benzi pentru biciclişti, rampe.

Potrivit CNAIR, finalizarea proiectului este importantă pentru desfăşurarea fluentă şi în condiţii de siguranţă a circulaţiei pe DN7.

În acest moment, circulaţia peste calea ferată Arad – Bucureşti impune aproximativ 74 de închideri ale barierei de tip SAT, cu o durata medie de închidere a barierelor de 170 de minute în 24 de ore, fapt ce conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploatare, din cauza staţionării autovehiculelor la barieră.

 

 

Adaugati comentariu