CNAIR reia lucrările de reparații și reabilitare la Podul de la Cernavodă

Luni, 4 octombrie 2021, vor fi instituite restricții de circulație, prin închiderea Căii 2 de rulare, pe sensul de mers Constanța – București, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare la Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Podul de la Cernavodă

Potrivit CNAIR, vor continua lucrările de reparații și reabilitare, întrerupte pe timpul sezonului estival.

Astfel, va fi refăcută calea aferentă trotuarelor și a parapetului pietonal, atât pe podul principal, cât și pe viaducte. Pe podul metalic se va înlocui parapetul direcțional, vor fi înlocuite rosturile de dilatație pe calea de rulare, se vor face reparații cu betoane speciale la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structurile metalice. La finalizarea lucrărilor starea tehnică a podului va îndeplini cerințele de calitate prevăzute în legea 10/1995 privind rezistența și stabilitatea la acțiuni statice și dinamice, siguranța în exploatare și protecția mediului.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea.

 

CITEȘTE ȘI:

3 oferte în cadrul licitației reluate pentru Lotul Chețani – Câmpia Turzii, parte din A3

CNAIR deschide traficul rutier pe Pasajul Mogoşoaia

 

Adaugati comentariu