CNAIR a lansat licitaţia pentru noua Centură Sud a Capitalei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis spre SEAP anunţul de participare pentru procedura de achiziţie publică destinată proiectării şi execuţiei lucrărilor la noua Centură Sud a Bucureştiului, care va face legătura între autostrăzile A1 şi A2.A1 – DN 7

Conform instituţiei, acest nou segment de Centură va fi construit la profil de autostradă şi va avea o lungime de 52 de km. Proiectul are o valoare de circa 580 de milioane de euro, va permite descongestionarea circulaţiei în zona de Sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit.

Proiectarea acestui segment de autostradă ar urma să dureze 12 luni, iar execuţia 30 de luni, după atribuirea contractului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni.

Proiectul face parte din Noul Inel de Centură a Capitalei (Ringul 0) şi va fi similar celor destinate fluidizării circulaţiei în zona metropolelor europene. Acest proiect, diferit de Centura existentă a Capitalei, este inclus în Master Planul General de Transport şi urmează să fie finanţat prin POIM 2014-2020.

 

 

Adaugati comentariu