Ploiești-Brașov
Home Infrastructură Traseul Autostrăzii Ploiești-Brașov a fost lansat în consultare publică

Traseul Autostrăzii Ploiești-Brașov a fost lansat în consultare publică

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inițiat, vineri, consultarea publică privind traseul autostrăzii Ploiești-Brașov .

”Toți cei interesați sunt invitati să completeze un formular aici și să consulte documentația aferentă acestui proiect ce se regăsește la link-ul https://cloud.andnet.ro/index.php/s/XBkH9dJBQ8qtbCd, pe site-ul dedicat autostrăzii Ploiești-Brașov . Formularul va fi accesibil până la data de 01.02.2023, ora 23:59”, a anunțat Compania de Drumuri.

Potrivit CNAIR, procesul de consultare publică reprezintă un element necesar în implementarea acestui proiect de infrastructură ce înglobează multiple beneficii pentru comunitățile locale și regionale, precum și dezvoltarea economiei naționale.

În decembrie 2021, deputatul Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, afirma că proiectarea Autostrăzii Ploiești-Brașov este blocată, în condițiile în care ”de 3 luni nu se mai întâmplă nimic pe acest proiect, pentru care am semnat contractul de proiectare în februarie”.

Potrivit acestuia, în 2021, conform calendarului contractual – traseul final trebuia aprobat, bazat pe cele două analize multi-criteriale faza 1 și faza 2.

Acesta mai arăta că pe data de 14 septembrie 2021, ar fi trebuit finalizată analiza variantelor de traseu faza 1 (AMC 1).

Cheltuielile necesare pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și elaborarea Proiectului Tehnic pentru tronsonul de autostradă Ploiești – Comarnic – Brașov se ridică la 57.527.000 lei cu TVA, urmând a fi finanțate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Autostrada București – Brașov, conform Studiului de Fezabilitate este împărțită în 5 sectoare:

  • sector 1 Bucuresti – Ploiesti (65 km)
  • sector 2 Ploiesti – Comarnic (45,6 km);
  • sector 3 Comarnic – Predeal (36,2 km);
  • sector 4 Predeal – Cristian (21,8 km) si racordarea autostrazii la reteaua de drumuri existente;
  • sector 5 Cristian – Ghimbav (4,7 km).

Tronsonul de autostradă Ploiești-Brașov este format din sectoarele 2, 3, 4 și 5.

Pe 11 martie 2021 a fost dat startul pentru pregătirea tehnică a autostrăzii Ploieşti-Braşov (A3), odată cu înmânarea Ordinului de Începere pentru completarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate și pentru elaborarea Proiectului Tehnic. Demersul se înscrie în seria procedurilor iniţiate în urma semnării în data de 12 februarie 2021, de către CNAIR cu Consitrans a contractului pentru „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru Autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Ploieşti-Braşov”.

Studiul de Fezabilitate are în vedere o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani şi investigaţii de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc). Contractul va cuprinde şi o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu şi realizarea unui model financiar al proiectului.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Câștigătorii competiției ”International Cargobike 2022”

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 6,8% în 2022. Analiză APIA

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

autostrada Timișoara - Moravița A9
Infrastructură

Finanțare europeană pentru proiectarea și execuția Autostrăzii A9 Timișoara – Moravița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de...

Leghin - Târgu Neamț
Infrastructură

Fonduri prin PNRR pentru secțiunea Leghin – Târgu Neamț, parte din Autostrada Unirii A8

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit aproape 900...

Avrig
Infrastructură

Constructor desemnat pentru tronsonul Boiţa – Avrig – Mârşa, parte din Autostrada Sibiu – Făgăraş

Constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a câştigat contractul pentru...

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...