CNAIR a desemnat constructorul pentru tronsoanele 1 și 4 de pe Autostrada Buzău – Focșani

După finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, Compania națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorul contractelor pentru construcția Tronsonul 1 Buzău - Vadu Pașii și pentru Tronsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord din Autostrada Buzău – Focșani.UMB

Ofertantul desemnat câștigător în cadrul ambelor loturi este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade. Pentru Tronsonul 1 (km 0+000 – km 4+600), valoarea contractului este de 689,3 milioane de lei (fără TVA), iar pentru Tronsonul 4 (km 71+500 – km 82+440), de 763.7 milioane de lei (fără TVA).

Ambele contracte sunt finanțate prin Programul național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Durata de execuție a contractelor este de 20 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Potrivit CNAIR, semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurilor de atribuire.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, facilitând accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei. Coridorul se desfășoară la contactul dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Concurenței va analiza modul de calcul al preţului combustibililor la pompă

CNAIR așteaptă ofertele pentru construcţia Autostrăzii Focşani – Bacău până la 22 septembrie

 

 

Adaugati comentariu