Circulaţia pe Transalpina, redeschisă doar pe timpul zilei

Traficul pe drumul naţional 67 C, Transalpina, a fost redeschis pe sectorul de drum cuprins între km 34+500 - km 59+800, însă cu restricţii în ceea ce priveşte circulaţia pe timp de noapte.transalpina-floteauto

Potrivit reprezentanţilor CNAIR, între orele 20:00 – 07:00 traficul este strict interzis, din cauza vizibilităţii reduse şi a traseului dificil.

„Precizăm că din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 – 07:00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase şi altitudinea ridicată), viteza maximă de circulaţie pe sectorul de drum menţionat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t”, spun sursele citate.

transalpina-floteautoÎn perioada următoare utilaje ale CNAIR vor fi prezente pe drum pentru a interveni ori de câte ori este nevoie. Până acum zăpada depusă pe carosabil a fost înlăturată, s-au finalizat marcajele rutiere şi au fost montate toate elementele de siguranţă şi de semnalizare deteriorate pe timpul iernii.

Transalpina face legătura între Transilvania şi Oltenia. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu maşina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m)

Adaugati comentariu