Advertisement

salariul minim european
Home Finanţare Fonduri publice Cheltuielile eligibile din granturile pentru capital de lucru. Precizările Ministerului Economiei

Cheltuielile eligibile din granturile pentru capital de lucru. Precizările Ministerului Economiei

Potrivit Ministerului Economiei, companiile de transport pot suporta cheltuielile cu combustibilul din fondurile obținute prin granturile pentru capital de lucru – Măsura 2 din cadrul OUG 130/2020. Din banii de grant se mai pot plăti impozite și taxe către bugetul de stat.

”Facturile de combustibil sunt eligibile și sunt considerate cheltuieli cu materia primă”, a precizat Ministerul Economiei în cadrul unui unei liste de Întrebări și Răspunsuri privind eligibilitatea cheltuielilor.

Ministerul Economiei a mai precizat că din banii de grant se mai pot plăti impozite și taxe către bugetul de stat, inclusiv contribuții salariale, CAS, CASS, impozit pe dividende, impozit pe venitul microîntreprinderilor, impozit pe profit.

În privința contribuțiilor datorate pentru PFA, sunt eligibile cele în numele PFA și nu pe CNP.
Nu sunt eligibile taxele și impozitele la bugetul local și amenzile de orice fel.

Cheltuiala cu chiria este eligibilă în baza contractului încheiat pentru sediul social sau punctul de lucru în care se desfășoară activitatea pentru care s-a solicitat finanțarea.

Și achiziția de softuri, licente sau aplicații este eligibilă și se încadrează la datorii curente și restante către furnizori, sau achiziția de echipamente sau tehnologii necesare desfășurării activității.

Sunt eligibile și cheltuielile cu serviciile contabile, acestea fiind încadrate drept datorii curente și restante către furnizori necesare desfășurării activității.

Conform Ministerului Economiei, și cotizațiile fixe și variabile către organizațiile profesionale sunt eligibile, dacă în baza achitării lor se obține autorizația de funcționare, necesară continuării activității.

Pentru Măsura 2 este disponibil un buget de 350 milioane euro, din fonduri UE si de la bugetul de stat, din care se vor acorda granturi pentru capital de lucru de cate 2.000-150.000 de euro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 5.000 si 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro; pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 13.501 si 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabileste in procent de 15% din cifra de afaceri si nu poate depasi suma de 150.000 euro; pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul in euro de peste 1 milion de euro, valoarea maxima a ajutorului este de 150.000 euro.

Situația plăților (lei) pentru Măsura 2, la 15 ianuarie 2021

capital de lucru

 

CITEȘTE ȘI:

În UE încep discuțiile oficiale privind instituirea unui certificat de vaccinare

Lista actualizată a țărilor din Zona Galbenă

Noile decizii ale CNSU privind persoanele vaccinate care sosesc în România

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Primăria Galați
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...

Poliția Locală Timișoara
Fonduri publice

Poliția Locală Timișoara își reînnoiește flota cu 7 autospeciale, prin programul Rabla

Poliția Locală Timișoara intenționează să achiziționeaze 7 autospeciale prin programul Rabla Clasic,...

AFIR
Fonduri publice

AFIR își completează parcul auto cu 33 de autovehicule, în valoare de peste 3 mil. lei

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) își completează parcul auto cu 33...

autoturisme de intervenție
Fonduri publice

ANAF și Autoritatea Vămilor vor fi dotate cu 160 de autoturisme de intervenție operativă, în valoare de 9,2 milioane de euro

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate va achiziționa un număr de 160 autoturisme...