Cerere de fonduri europene pentru Varianta de Ocolire a orașului Aleșd

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea Variantei de Ocolire a orașului Aleșd.
Tulcea

Finanțarea nerambursabilă ar urma să fie alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv Specific OS 2.2 Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – proiecte noi de investitii, Operațiunea – Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Potrivit CNAIR, obiectivul specific al proiectului îl reprezintă construcția unei variante de ocolire a orașului Aleșd la profil de 2×1 benzi de circulație, cu o lungime de 5,852 km. De asemenea, proiectul prevedere realizarea a trei poduri, 18 podețe și un spațiu de parcare.

Valoarea totală a proiectului este de 121,13 milioane de lei, din care 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 87,34 milioane de lei lei, 15% contribuția națională 15,4 milioane de lei, restul de 18,4 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului este de 37 luni.

 

CITEȘTE ȘI:

Autobuzele liniei 381 vor avea staţie şi în rondul din Piaţa Romană

Peste 50.000 de firme, secătuite de criza Covid, au abandonat lupta

În Germania a fost deschisă cea mai mare fabrică europeană de baterii pentru vehicule comerciale

 

 

Adaugati comentariu