Cele mai vândute mașini din Germania. VW Golf a fost detronat de VW T-Roc

De zeci de ani, VW Golf s-a aflat în fruntea listei celor mai bine vândute mașini din Germania. Pentru a doua lună consecutiv, însă, a fost nevoit să-i cedeze locul lui VW T-Roc, care în octombrie și noiembrie a fost cea mai populară mașină din țară.
VW Golf.

Potrivit Autorității Federale de Transport Auto (KBA), în luna noiembrie au fost înmatriculate 4.719 de unități ale crossover-ului compact, urmat de Skoda Octavia, cu 3.307 de unități.

Statisticile oficiale, arată că, în general, piața germană de mașini noi a scăzut în noiembrie cu aproape 32%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, la 198.259 de unități.

Și în octombrie, Golful a trebuit să cedeze primul loc în favoarea lui T-Roc, de care este strâns legat din punct de vedere tehnic. Pe piață au fost înmatriculate doar 3.843 de Golfuri noi, comparativ cu 4.486 de modele T-Roc.

Analiștii auto spun că există mai multe motive pentru care VW Golful și-ar fi pierdut din importanță, unul dintre acestea fiind și faptul că el nu se mai regăsește pe lista de bază a producătorului din Wolfsburg, care cuprinde acum T-Roc, Tiguan, ID.3 și ID.4. În plus, și criza cipurilor a îngreunat producția de Golf-uri, VW preferând să folosească semiconductorii disponibili pentru modele cu marjă mai mare sau pentru cele mai importante din punct de vedere strategic. Nu în ultimul rând, problemele apărute la sistemele software sunt susceptibile să provoace scăderea cererii pentru fostul lider al pieței.

 

CITEȘTE ȘI:

Reevaluarea ofertelor pentru Lotul 3 de pe Autostrada de Centură București Nord

Grevă a transportatorilor maritimi vineri şi sâmbătă, în Grecia. Avertizare MAE

 

Adaugati comentariu