Cel puţin 500 lei pentru recuperarea maşinii ridicate de Poliţie

Primăria Capitalei a pregătit un proiect de hotărâre care prevede ridicarea maşinilor parcate pe banda de circulaţie. Şoferii vor plăti, pe lîngă amenda contravenţională, cel puţin 500 lei pentru a-şi recupera maşina. Propunerea este în dezbatere publică până în data de 8 februarie 2019.
parcate neregulamentar

Proiectul privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti prevede că vehiculele vor fi restituite după plata amenzii şi a prezentării unui act care atestă dreptul de proprietate sau folosinţă asupra maşinii.

Perioada maxima de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an. În situaţia în care deţinătorul legal nu se prezintă în acest termen, va fi aplicată legea privind vehiculele abandonate.

Tarifele pentru ridicarea maşinilor

Potrivit proiectului aflat în dezbatere publică, tarifele de ridicare sunt de 200 lei pentru vehicule sub 5 tone şi de 270 lei pentru vehicule de peste 5 tone. La acestea se adaugă tarifele de transport, care sunt de 150 lei pentru maşini sub 5 tone şi de 200 lei pentru vehicule de peste 5 tone.

Depozitarea pe zi va costa în plus 150 lei. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculeaza pe intervale de 24 de ore, nefracţionat.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale, precum şi dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către poliţişti rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori politişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti. Persoanele specificate sunt denumite Agenţi constatatori.

Aceştia înregistrează foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic, zona staţionării vehiculului, consemnând aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei. Activitatea va fi făcuta de Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti S.A., timp de 24 din 24 de ore.

 

Adaugati comentariu