Cea mai buna solutie in caz de accident – asigurarea auto

Unul dintre cele mai de pret lucruri ale unei persoane il reprezinta masina. Aceasta este mijlocul de transport fara de care viata oamenilor s-ar dovedi mult mai dificila si tocmai de aceea masina are nevoie de atentie sporita. Iar atunci cand vine vorba de autovechiculul personal, trebuie luate in calcul urmatoarele aspecte: alimentarea cu gaz sau benzina, reviziile periodice si asigurarea auto.floteauto_asigurare%20auto

 

Asigurarea auto este unul dintre cele mai importante aspecte deoarece se refera la siguranta autovehiculului pe care o persoana il conduce, mai ales ca strazile din ziua de astazi au devenit tot mai nesigure, iar numarul accidentelor a crescut foarte mult. De fapt, pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile, prin asigurarile auto se acorda despagubiri celor care au fost implicati intr-un accident. Insa exista mai multe tipuri, iar una dintre ele este asigurarea RCA.

Ce inseamna asigurarea RCA si de ce este ea obligatorie

Asigurarea RCA mai poarta si numele de asigurare de raspundere civila auto si are un caracter obligatoriu, in tara noastra. Scopul acesteia este unul foarte clar: in cazul unui accident, cel pagubit primeste prin intermediul acestui tip de asigurare auto o despagubire pentru daunele provocate de catre cealalta persoana implicata in accident. Asigurarea RCA se acorda, indiferent de veniturile pe care le detine cel care a produs nefericitul eveniment. Se poate spune, astfel, ca acesta are un dublu scop: pe de-o parte il ajuta pe cel care a produs accidentul sa se achite de datorie fata de partea vatamata, iar pe de alta parte, ajuta victima sa-si puna la punct reparatiile privind autorismul intr-un timp scurt.

Sunt asigurarile auto necesare si masinilor second-hand?

In ultima vreme, din cauza faptului ca autoturismele au devenit din ce in ce mai scumpe, oamenii sunt nevoiti sa apeleze la cumpararea de masini second-hand care se dovedesc o alternativa mult mai accesibila din punct de vedere al bugetului si, uneori, chiar din punct de vedere al calitatii. O masina second-hand poate fi mai buna ca una noua, insa totul depinde de modelul ales. Asadar, de cele mai multe ori, este mai bine sa alegeti o masina la mana a doua foarte buna calitativ si care sa arate bine, decat sa va multumiti cu una noua, dar care lasa de dorit din punct de vedere al dotarilor.

Insa acest lucru nu inseamna ca asigurarile auto privind autovehiculele second hand nu trebuie facute. Atunci cand dumneavoastra alegeti sa cumparati o masina second hand, trebuie insa sa stiti ca polita care a fost incheiata de fostul proprietar al masinii nu mai este valabila, iar asigurarea RCA trebuie reinnoita. Recomandat este sa va interesati si de alte asigurari auto care nu sunt obligatorii, dar care pot sa va ajute in cazul unei situatii neplacute cum ar fi un accident. De exemplu, o alta asigurare foarte des intalnita in Romania, si atunci cand vine vorba de masinile noi si atunci cand vine vorba de cele la mana a doua, este asigurarea CASCO. Rolul acesteia este de a proteja autovehiculul dumneavoastra in caz de accident si de a va garanta despagubirile necesare.

Adaugati comentariu