Cea mai bună alarmă: aplicația Tesla blochează hoțul în mașină

Tesla dă încă o dată dovadă că tehnica folosită ingenios poate aduce o mulțime de beneficii. Una dintre ele funcțiile minune oferă posibilitatea de a dezactiva sistemele mașinii prin intermediul aplicației de pe telefonul mobil: cea mai bună alarmă posibilă!
Tesla

Întâmplarea este cât se poate de adevărată și a fost confirmată de către departamentul din Barstow al poliției californiene. Recent, un proprietar de Tesla Model 3 a fost somat de către un individ să iasă din mașină. Intenția era cât se poate de clară: furtul vehiculului electric.

Cea mai bună alarmă – prezența de spirit!

După ce șoferul a ieșit, iar hoțul i-a luat locul la volan, victima a folosit smartphone-ul pentru a activa, probabil, capcana supremă: a oprit remote motorul mașinii și a blocat ușile, ținând captiv hoțul la volan. Apoi a apelat 911, iar cel mai apropiat echipaj de poliție a ajuns rapid la locul incidentului, preluând controlul. Hoțul de 21 de ani s-a dovedit a fi sub influența substanțelor halucinogene.

***SUBJECT ARRESTED FOR CARJACKING****On May 8, 2020, at approximately 10:20 a.m., officers were dispatched to the 400…

Publicată de Barstow Police Department pe Marţi, 12 mai 2020

 

Ce învățăminte tragem de aici? Păi, în primul rând, nu încerca să furi o Tesla aflată în trafic. Altminteri ai putea rămâne captiv precum ”bietul” tânăr din povestea noastră, transformându-te din infractor în victimă.

Apoi, că prezența de spirit și sângele rece ”la pachet” se pot dovedi cea mai bună alarmă: șoferul mașinii nu s-a panicat, ci a improvizat cu ce a avut la îndemână. Sigur, în multe cazuri doar sângele rece s-ar putea să nu funcționeze, deci ar trebui să ai și o alarmă performantă: paza bună trece primejdia rea!

Cea mai bună alarmă: blochează hoțul în mașină! floteauto

În final, și ceilalți producători auto ar putea trage învățăminte de la Tesla: un astfel de sistem montat pe autoturism poate deveni salvator în situații limită. Până atunci, însă, blocați ușile când mergeți cu mașina, nu lăsați obiecte de valoare pe scaunul pasagerului și pe banchetă și nu țineți geamurile complet deschise, mai ales în blocaje, când puteți deveni victime ușoare.

via carbuzz

Adaugati comentariu