CE solicită României să respecte Directiva privind aplicarea taxelor rutiere

Comisia Europeană a anunţat că a solicitat României să îndeplinească toate cerinţele Directivei privind aplicarea taxelor rutiere pentru vehiculele grele destinate transportului de mărfuri.Miting-camioane-transport-floteauto

În temeiul directivei 2011/76/UE, statele membre trebuie să stabilească sau să modifice definiţiile relevante (de exemplu „taxa de trecere”, „taxa de utilizare a infrastructurii”) şi să se asigure că taxele de utilizare sunt proporţionale şi că veniturile realizate prin încasarea lor sunt utilizate pentru recuperarea costurilor infrastructurii.

„O examinare detaliată a legislaţiei române a evidenţiat faptul că directiva nu a fost transpusă în mod corect. România are la dispoziţie două luni pentru a notifica Comisiei măsurile luate în vederea remedierii situaţiei; în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz””, afirmă Executivul comunitar.

La finalul anului trecut, Ministerul Transporturilor (MT) a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, pentru a se conforma directivei 2011/76/UE. Până în acest moment, Executivul nu a adoptat textul propus de MT.

Citeşte şi:

Iminentă scumpire a rovinietei pentru unele vehicule de transport de marfă. Noile valori

 

 

Adaugati comentariu