Advertisement
Curea de accesorii
Home Piaţa auto Auto rulate Ce să faci după ce-ți cumperi o mașină de ocazie

Ce să faci după ce-ți cumperi o mașină de ocazie

Dacă nu ai cumpărat o mașină de ocazie de la cineva cunoscut și nu-i cunoști cu exactitate istoricul de întreținere, iată ce lucrări trebuie să execuți pentru a te feri de probleme ulterioare.

Deseori oamenii iau de bun istoricul de service servit de vânzător. Uneori acesta este real, dar nu o dată s-a întâmplat ca acesta să nu fie tocmai corect, ca să nu spunem contrafăcut. Dacă nu ați făcut o verificare temeinică a mașinii înainte de a o achiziționa, acum ar fi momentul să o cercetați în liniște și cu atenție. Cu excepția câtorva componente importante, toate se pot repara, dar trebuie făcut și un calcul de rentabilitate.

Curea de accesoriiUnele reparații costă prea mult, uneori chiar mai mult decât prețul de achiziție al mașinii. Mai simplu, dacă structura de rezistență a mașinii (lonjeroane, stâlpi, montanți parbriz și lunetă) sunt intacte atunci probabilitatea ca mașina să merite să fie repartă este destul de mare.

Imediat după acestea, urmaeză motorul și cutia de viteze. Dacă transmisia este automată ar putea să coste mai mult decât reparația unui motor.

Curea de distribuțiePrimul și, poate, cel mai important aspect este distribuția. Nu vă bazați pe faptul că motorul respectiv este cu lanț de distribuție pentru că au fost multe distribuții pe lanț care au cauzat probleme grave ce au dus la distrugerea iremediabilă a motoarelor.

Fie patinele întinzătoare fie alte componente ale sistemului de distribuție nu au rezistat și, cedând, au cauzat defecțiuni în lanț. Prin urmare, verificați distribuția. Dacă este distribuție pe curea (foarte des întâlnite) schimbați-o mai ales dacă mașina are mai mult de 3 ani sau 60.000 km.

Lichid de franeUn pas foarte important, dar nu foarte costisitor, este schimbul de fluide și filtre.

Înlocuiți uleiul de motor și filtrul aferent, antigelul, lichidul de frâne și cel de servodirecție.

Nu în ultimul rând schimbați și uleiul din cutia de viteze. Nu vă bazați pe ideea că uleiul de cutie nu trebuie schimbat niciodată. Costul schimbului este infim față de costul reparației unei cutii de viteze. În plus, pentru liniștea și confortul dumneavoastră, schimbați filtrul dezumidificator al instalației de climatizare și filtrul de polen.

EGR Colmatat

Dacă ați ales o mașină diesel, verificați EGR-ul și curățați-l. O verificare/curățare a turbinei este, de asemenea, binevenită.

Când schimbați lichidul de frâne rugați mecanicul să verifice și plăcuțele și discurile de frânare și acționarea frânei de staționare.

Totodată, o verificare cu un tester oficial de diagnoză v-ar spune mai multe despre alte defecțiuni potențiale sau probleme posibile ale mașinii.

Prin urmare, înainte de a vă decide să achiziționați un automobil de ocazie ar fi de preferat să luați în calcul toate costurile de schimbări obligatorii. Deseori oamenii fac greșeala de a-și cumpăra mașina din toți banii disponibili și abia de mai reușesc să-și înmatriculeze noua achiziție. Despre schimburile sus-menționate (care nu ar trebui să coste mai mult de 2000 de lei cu tot cu manoperă) nici nu mai încape vorbă.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Fraudă
Auto rulate

Fraudă de 15 milioane de euro în comerţul cu autoturisme second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare...

mașini second hand
Auto rulate

Top 5 mașini second hand care se vând cel mai rapid

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din...

autovehicule second-hand
Auto rulate

Peste 400 de autovehicule second-hand au fost retrase de la comercializare în jud. Prahova

17 comerciați de autovehicule second-hand din Ploiești și alte localități din jud....

Dacia
Service

Vehicul de înlocuire. Mobilitate 100% cu Dacia

Începând din luna iunie 2023, clienții Dacia ale căror vehicule sunt afectate...