Sfatul ambasadorului Austriei: Să se construiască drumuri

Infrastructura rutieră din România trebuie îmbunătăţită, iar drumuri ar trebui construite, aceasta fiind o premisă importantă a dezvoltării economice, a afirmat Ambasadorul Austriei în România, Gerhard Reiweger, în cadrul unei întâlniri la Primăria Covasna, cu autorităţile locale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Autostrada Sudului

Potrivit lui Gerhard Reiweger, este necesară construirea unei autostrăzi care să lege Braşovul de Bucureşti şi care să faciliteze accesul turiştilor din ţară şi din străinătate către această zonă cu potenţial natural şi turistic.

„Infrastructura rutieră este foarte importantă. Este evident că dacă ar exista o autostradă de la Bucureşti la Braşov, din perspectivă turistică, am discuta de o altă chestiune. Am vorbit de multe ori cu conducerea Consiliului Judeţean şi cu primarul din Braşov şi pun aceeaşi întrebare: de ce primarii şi consiliile judeţene nu au influenţa normală la Bucureşti ca să se întâmple ceea ce ştiu toţi că trebuie să se întâmple – să se construiască drumuri? Ar fi aproape o oră pe autostradă de la Otopeni până la Braşov (…) Ştiu că este o întrebare retorică”, a arătat ambasadorul Austriei, în cadrul întâlnirii, la Primăria Covasna, cu autorităţile locale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Diplomatul austriac a mai spus că „infrastructura este o temă europeană”, iar misiunea sa, în calitate de ambasador, este să reamintească tot timpul acest lucru, având în vedere că ţelul comun al Uniunii Europene este coeziunea şi folosirea fondurilor în acest scop.

 

 

Adaugati comentariu