Ce au păţit peste 50 de şoferi într-o singură noapte

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii Brigăzii Rutiere din Capitală, împreună cu specialişti din cadrul RAR, au sancţionat 56 de şoferi în timpul unei acţiuni pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor.Pentru diminuarea accidentelor rutiere produse  de defecţiunile tehnice ale vehiculelor, pe 22 şi 23 martie, în intervalul orar 22.00 – 6.00, poliţiştii rutieri din Capitală au organizat o serie de control în trafic, în colaborare cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român.

„Având în vedere că în ultima perioadă tot mai multe vehicule poluează fonic, urmare a modificărilor neomologate aduse sistemului de evacuare al autovehiculelor, în cadrul controalelor efectuate în trafic au fost verificate cu preponderenţă acest gen de vehicule. Astfel, au fost controlate 78 autovehicule şi aplicate 56 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 25.000 lei. Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate pentru defecţiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 32 pentru alte defecţiuni tehnice, 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 13 pentru alte abateri de la normele rutiere”, precizează instituţia.

Brigada Rutieră informează că în cadrul activităţilor de control au fost reţinute 2 permise de conducere pentru nerespectarea semnificaţia culorii roşii a semaforului electric şi au fost retrase 18 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice majore.

De asemenea, arată sursa citată, a fost depistat conducătorul unui autovehicul care efectua în mod ilegal transport contra cost de persoane, context în care acesta a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului utilizat prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Poliţiştii arată că acest tip de acţiuni vor continua şi în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice şi precum şi identificarea şi sancţionarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizare conform destinaţiei.

 

Adaugati comentariu