Ce a găsit Poliţia Transporturi la controlul taxiurilor din aeroporturi

Cel mai recent control al Poliţiei Transporturi pentru eliminarea pirateriei şi verificarea activităţii taximetriştilor autorizaţi în zona aeroporturilor s-a finalizat cu 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 20.000 de lei.
taxi

Săptămâna trecută, Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat o acţiune de control, privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim „taxi” şi „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România. Totodată, a fost verificat şi modul de respectare a măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronaravirus SARS-CoV-2.

Au fost verificate 193 de autovehicule şi legitimate 223 de persoane.

S-a urmărit şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane, prevenirea concurenţei neloiale, s-a verificat starea tehnică a taxiurilor, dar şi a funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 20.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 14 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 59 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 8 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 şi 2 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice ale taxiurilor sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost reţinut un permis de conducere.

Acţiunile s-au derulat pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport.

 

CITEȘTE ȘI:

CJ Ilfov vrea să construiască un terminal multimodal în apropierea Autostrăzii A3

Din 2022, taxa auto pentru emisiile de CO2 ar putea deveni realitate

CE recomandă statelor membre restricționarea oricăror călătorii neesenţiale

 

 

 

Adaugati comentariu