Cât costă reparaţia unui autovehicul avariat de grindină

Chiar dacă vorbim de ani buni deja despre verile capricioase cu care ne confruntăm şi despre creşterea în intensitate şi în frecvenţă a fenomenelor meteo extreme, statisticile arată că acestea depăşesc uneori chiar şi estimările pesimiste.grindina

Fenomenele meteo au produs daune şi pe alte segmente de asigurare, nu numai pe cele agricole, arată reprezentanţii Gothaer Asigurări Reasigurări.

Conform surselor citate, în lunile iunie şi iulie, au fost înregistrate 40% din dosarele de daună din 2018 pe alte forme de asigurări decât cele agricole ca urmare a unor fenomene meteorologice.

În 30% dintre cazuri, ploile torenţiale au fost cele care au provocat cele mai multe daune.

Segmentele de asigurare în care se încadrează daunele menţionate sunt asigurările pentru proprietăţi, cele pentru IMM – întreprinderi mici şi mijlocii şi cele pentru utilaje tehnologice neînmatriculate (UTN).
Printre riscurile produse, care au dus la deschiderea de dosare de daună, se află ploaia torenţială, inundaţia, dar şi grindina şi furtunile cu fenomenele aferente lor.

Numărul total de dosare de daună plătite de Gothaer pe segmentele menţionate în perioada ianuarie – august 2018 este de 136, valoarea totală a daunelor achitate fiind de 231.369 lei.

Nici autovehiculele asigurate la Gothaer nu au scăpat neafectate de fenomenele meteo manifestate în această vară. Grindina a fost principalul element care a produs daune, dar şi furtunile care au dus la ruperea arborilor şi căderea acestora pe autovehicule. Reparaţia unui autovehicul avariat de grindină a costat, în medie, 4.000 lei.

”Nu este un an uşor din punct de vedere al daunelor. Ne confruntăm cu urmări ale unor fenomene meteo extreme pe care nu le putem anticipa. Din fericire pentru Gothaer, am investit mult timp şi multe resurse în optimizarea proceselor, tocmai pentru ca, în astfel de situaţii, să putem interveni rapid şi să fim imediat lângă clienţii noştri atunci când au daune”, declară Alin Enescu, Șef Departament Daune, Gothaer Asigurări Reasigurări.

 

Adaugati comentariu