Carlos Ghosn, dezvăluiri din închisoare

Fostul preşedinte al Nissan, Mitsubishi şi Renault, Carlos Ghosn, a declarat, într-un interviu acordat din închisoare jurnaliştilor de la cotidianului financiar japonez Nikkei, că acuzaţiile aduse împotriva sa sunt rezultatul "unui complot şi al trădării" din partea directorilor de la Nissan, care se opun planului său, vizând o mai mare integrare între constructorul auto francez Renault şi cei doi parteneri japonezi.

Potrivit lui Carlos Ghosn, planul care viza integrarea Renault, Nissan şi Mitsubishi a fost discutat în luna septembrie 2018, cu directorul Nissan, Hiroto Saikawa, care, însă, s-a opus ca la discuţii să fie prezent şi directorul general de la Mitsubishi Motors, Osamu Masuko,

În timpul interviului, Ghosn a respins acuzaţiile de nereguli financiare care i se aduc, precizând că plăţile de care a beneficiat au fost făcute dintr-un fond de rezervă aflat la dispoziţia directorului general, subliniind că patru oficiali au aprobat plăţile făcute.

Cu privire la societatea mixtă Nissan-Mitsubishi B.V., Ghosn a spus că aceasta a fost înfiinţată în scopul realizării de sinergii între partenerii alianţei şi nu în scopul efectuării de plăţi, adăugând că acuzaţiile privind efectuarea unor plăţi incorecte sunt o „distorsionare a realităţii”.

Cu privire la acuzaţiile privind achiziţionarea unor proprietăţi de lux în Rio de Janeiro şi Beirut, care, potrivit Nissan, au fost plătite în mod incorect printr-o subsidiară, Ghosn a susţinut că aceste achiziţii au fost aprobate de departamentul juridic al Nissan.

Ghosn a justificat achiziţionarea acestor case pe motiv că avea nevoie de un loc sigur unde să poată lucra atât în Brazilia cât şi în Liban.

Chiar dacă Tribunalul din Tokyo a respins, în repetate rânduri, cererea de eliberare pe cauţiune depusă de Carlos Ghosn, considerând că acesta ar putea fi tentat să se sustragă justiţiei japoneze, Ghosn a insistat, astăzi, că nu există riscul să fugă sau să distrugă dovezi.

„Nu voi fugi. Mă voi apăra. Toate dovezile sunt la Nissan iar Nissan interzice tuturor angajaţilor să vorbească cu mine”, a declarat Ghosn.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan, partenerul Renault.

 

Adaugati comentariu