carantinare
Home Administrare flote Juridic Categoriile de persoane exceptate de la regulile de carantinare în perioada 10 decembrie – 8 ianuarie

Categoriile de persoane exceptate de la regulile de carantinare în perioada 10 decembrie – 8 ianuarie

Regulile de carantinare a persoanelor care sosesc în România vor fi modificate în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, a anunțat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a introdus mai multe excepţii de la această măsură în cazul persoanelor care au de susţinut examene, dacă prezintă rezultatul unui test PCR, dar şi a angajaţilor vaccinaţi din sistemul de apărare sau de ordine publică care sunt în interes profesional.

De asemenea, CNSU a decis reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terţe fără test RT-PCR şi eliminarea posibilităţii ieşirii din carantină în a 10 zi dacă se efectuează test RT-PCR în a 8 zi.

Astfel, CNSU a modificat vineri Hotărârea 111/2021 privind regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022.

Modificările sunt următoarele:

– introducerea testului RT-PCR pentru exceptarea de la carantinare a elevilor/studenţilor, cetăţenilor români sau cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în afara României care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum şi însoţitorii acestora în situaţia în care sunt minori;

– exceptarea de la carantinare a angajaţilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională care se întorc în România de la activităţi desfăşurate în interes profesional în afara ţării din statele terţe dacă sunt vaccinaţi ori au trecut prin boală.

– reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terţe fără test RT-PCR.

– eliminarea posibilităţii de a ieşi din carantină în a 10 zi dacă efectuează test RT-PCR în a 8 zi, precizează un comunicat al CNSU.

Potrivit CNSU, vineri a fost actualizată și lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, stabilind ca Finlanda şi Liban să intre în Zona roşie.

De asemenea, în Zona galbenă au intrat Armenia, Dominica, Maldive şi Singapore, din zona roşie, în urma scăderii incidenţei, precum şi Polinezia Franceză, din Zona verde, în urma creşterii incidenţei.

În Zona verde au intrat România, Chile şi Noua Caledonie.

 

CITEȘTE ȘI:

Care este decalajul între zonele bogate și cele sărace din România. Studiul GfK Purchasing Power

De ce și contribuabilii corecți primesc în “dar” poprirea conturilor?

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

influenţa drogurilor
Juridic

Șoferii aflați sub influenţa drogurilor sau alcoolului nu vor mai putea conduce până la 10 ani. Proiect de lege

Un proiect legislativ destinat combaterii traficului de droguri prevede și interzicerea dreptului...

autoturisme
Juridic

Noile măsuri fiscale. Cum vor fi limitate cheltuielile cu autoturisme și consumul de carburați în instituțiile de stat

În cadrul Legii privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare...

abonamente
Juridic

În sectorul 3, conducătorii auto pot achiziționa abonamente pentru parcare pe timp de zi

Din 15 septembrie, conducătorii auto au posibilitatea de a achiziționa abonamente lunare...

China
Flotă verdeJuridic

CE va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice din China

Comisia Europeană (CE) va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice care...