Carburantul viitorului? Cercetătorii japonezi au obţinut un biocombustibil din portocale

Un grup de cercetători de la Universitatea japoneză Mie au informat că au reuşit să obţină un biocombustibil produs din portocale inapte pentru consum şi care a dat rezultate bune pentru eficienţa şi calităţile sale puţin corozive.


Echipa este implicată de peste un an în acest proiect şi încearcă să profite de excedentul de portocale care există în localitatea Mihama, vestită pentru producţia sa de citrice. Cercetătorii a reuşit să pună în mişcare, prin telecomandă, un autovehicul de 14 kilograme cu un amestec de benzină şi acest nou biocombustibil din portocale, informează ziarul Asahi Shimbun.

Cercetătorii au amestecat portocale inapte pentru consum (lovite sau zdrobite) precum şi resturile care rămân după fabricarea sucului natural cu o bacterie (clostridium cellulovorans) obţinută din talaj de lemn. Această bacterie descompune fibrele de celuloză din care rezultă un zahăr care, prin fermentarea ajutată de acest microorganism adăugat, produce acest biocombustibil din portocale în decurs de zece zile.

Echipa a reuşit să extragă 20 de mililitri de biocombustibil din 3 kilograme de portocale şi resturi de fructe. Substanţa rezultată este mai puţin corozivă decât bioetanolul produs din porumb sau sfeclă. Potrivit cercetătorilor, biocombustibilul va putea fi folosit la tractoare şi la alte utilaje agricole.

Adaugati comentariu