Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde Iveco, un campion al vehiculelor cu gaz natural comprimat

Iveco, un campion al vehiculelor cu gaz natural comprimat

Iveco a primit distincția  “NGV Global Industry Champion” cu ocazia conferinței NGV Global Conference  2017 desfășurată la Rotterdam, în Olanda, promovarea vehiculelor cu motoare cu gaz natural comprimat.

Distincția primită de către constructorul italian Iveco a fost primită ca urmare a implicării producătorului italian în promovarea vehiculelor cu motoare cu gaz natural comprimat. Aceste motorizări nu doar că sunt mai economice ca exploatare, dar sunt incomparabil mai curate din punctul de vedere al poluării și, desigur, și mai silențioase.

Anunțul a fost făcut de către dl. Diego Goldin, Director Executiv al NGV Global care a precizat în cadrul galei de decernare a premiilor de miercuri, 22 martie, că: „Concentrarea Iveco pentru propulsia cu gaze naturale (inclusiv biometan) pe întreaga sa gamă de vehicule, a contribuit semnificativ la reducerea emisiilor legate de industria transporturilor. Sper că veți accepta acest simbol nu doar ca un moment atins ci ca pe un început pentru a deschide un nou capitol pentru o mai mare deschidere, dezvoltare și prosperitate către tehnologia gazului în viitor.”

Premiul, acordat cu ocazia bienalei NGV, este acordat de un juriu care ia în considerare mai mulți factori de implicare a celor care-l primesc. Anul acesta a fost pentru prima oară când juriul NGV a decis că este momentul să încurajeze și producătorii de vehicule să dezvolte acest segment. De la înființarea organizației, în 1986 și până acum, numărul autovehiculelor cu gaz natural a crescut de la aproape zero la 23 de milioane. Scopul este ca, până în 2030, numărul acestora să ajungă la 65 de milioane. Iveco este singurul producător de vehicule din lume care are versiuni cu GNC pe toată gama sa indiferent că vorbim despre furgoane de marfă, despre autobuze urbane sau despre camioane grele.

Din partea constructorului, premiul a fost primit de dl. Pierre Lahutte, Iveco Brand President. Acesta a declarat că:

„Suntem mândri că determinarea noastră de a folosi gazul natural ca și carburant pentru un transport sustenabil a fost recunoscută prin acest premiu. Într-un moment în care mulți caută alternative pentru Diesel și caută să facă viabile economic soluțiile electrice sau cu hidrogen, ceea ce încă nu s-a întâmplat, Gazul Natural se dovedește a fi pur și simplu o soluție mai matură, mai rezonabilă și mai convenabilă – atât ca operare și, mai ales, ca și poluare pe ciclu de viață, cu biogaz. Tehnologia Gazului natural nu este un vis de viitor, este o realitate de astăzi; este adevărată, practică și cu soluții imediate. La Iveco am muncit și am dezvoltat acest carburant sustenabil de peste 20 de ani și avem la ora actuală peste 16.000 de vehicule care operează fie cu gaz natural fie cu biogaz.”

Premiul primit din partea NGV completează panoplia premiilor primite de Iveco în ultimii ani, după ce a primit distincția de „Vehiculul comercial ecologic al anului 2017” pentru Stralis NP și „Green Fleet Award” în Marea Britanie.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...