Calculatoare în sistem self service de la ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a implementat o serie de servicii electronice pentru a facilita îndeplinirea obligaţiilor declarative şi de plată ale contribuabililor, a anunţat instituţia.
Rabla Plus

Potrivit ANAF, Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. Acest serviciu online permite obţinerea informaţiilor fiscale privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu. Instrucţiunile privind înrolarea în SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice.

Totodată, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la dispoziţia contribuabililor calculatoare în sistem self service, în vederea accesării serviciilor oferite de agenţia fiscală, în sediile instituţiei. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale.

Lista sediilor ANAF, în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii, se regăseşte pe site-ul instituţiei, www.anaf.ro, la secţiunea Servicii oferite de ANAF.

Instituţia anunţă că informaţii cu privire la aplicarea legislaţiei fiscale se pot obţine telefonic la nr. de telefon (+4)031.403.91.60 – Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor – Call-center.

 

Adaugati comentariu