Buzăul va avea o șosea de centură pentru conexiunea cu A7 și cu drumul expres către Brăila

Municipiul Buzău va avea o șosea de centură în lungime de 26,4 km, care va fi conectată atât cu viitoarea autostradă A7 Moldova Ploiești - Pașcani, cât și cu viitorul drum expres Buzău - Brăila, a anunțat primarul Constantin Toma.
Buzău

Astfel, Consiliului Local Municipal a aprobat o hotărâre privind parteneriatul dintre Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), şi Primăria Municipiului Buzău, pentru realizarea proiectului șoselei de centură. Concret este vorba despre realizarea unui sistem rutier „orbital”, de 26,4 km ce va înconjura oraşul şi va face legătura atât cu viitorul drum expres Buzău – Brăila, cât şi cu viitoarea autostradă A7, Bucureşti-Ploieşti-Buzău-Focşani-Paşcani.

Constantin Toma a precizat că după realizarea Studiului de Fezabilitate la nivel local, CNAIR va administra construcția șoselei de centură, care va îmbunătăţi mult traficul auto în Buzău.

„Buzăul va fi înconjurat de acest drum de centură de 26,4 km. Parte din el va fi finanţat din fonduri europene sau guvernamentale. Din această lucrare foarte mare şi foarte complexă, Primăria Buzău va realiza doar studiul de fezabilitate, după ce studiul de prefezabilitate a fost făcut chiar de CNAIR, după care va urma proiectul tehnic, licitaţia şi se va trece execuţia acestui important tronson. De fapt, Buzăul va avea patru centuri, trei în interior şi una în exterior. Cele din interior vor fi demarcate prin indicatoare de circulaţie şi, cu siguranţă, vor mai fi ceva străpungeri, astfel încât traficul în Buzău să se desfăşoare lejer în viitorii ani. Sunt proiecte decisive pentru viitorul oraşului nostru”, a declarat primarul Constantin Toma.

Acesta a menţionat, totodată, că Municipiul Buzău va fi al doilea oraş din ţară, după Bucureşti, care va avea un sistem „orbital” de drumuri.

„Buzăul, în câţiva ani de zile, va avea aceste facilităţi extraordinare, să putem fi al doilea oraş, după Bucureşti, cu un sistem de străzi unite orbital, un sistem concentric care va asigura Buzăului o fluiditate mult, mult mai bună”, a mai spus acesta.

Constantin Toma a mai adăugat că şi aeroportul militar de la Boboc va fi legat de viitoarea autostradă şi a reiterat dorinţa sa ca o parte din acesta să devină aeroport civil.

„În apropiere, la doar 10-12 kilometri este aeroportul de la Boboc. Şi aeroportul am reuşit să îl legăm de viitoarea autostradă, va fi finanţat tot din fonduri europene. Şi, bineînţeles, reamintesc acel vis, ca o parte din aerodromul militar de la Boboc să se transforme în aeroport civil. Sunt toate condiţiile şi pentru acest proiect, care chiar ar pune Buzăul pe hartă”, a conchis Constantin Toma.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Italia acordă 60 de euro/persoană pentru achiziționarea abonamentelor de transport

Scutire de impozit pentru a doua mașină în familiile cu cel puțin doi copii

 

 

Adaugati comentariu