Burse pentru învăţarea unei meserii, inclusiv în domeniul auto

Fundaţia Principesa Margareta a României anunţă selecţia bursierilor în cadrul proiectului "O meserie pentru viitor". Tinerii cu studii nefinalizate, care doresc sa înveţe o meserie şi să îşi găsească un loc de muncă, se pot înscrie la cursuri de calificare de scurtă durată, gratuite, cu scopul de a obţine un certificat profesional într-o meserie actuală.
Ordonanţa Militară 8

Bursierii pot opta pentru cursuri precum: mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, coafor stilist, cosmetician, technician masseur, ospătar, bucătar, optician, bijutier, frizer, manichiurist — pedichiurist, stilist-protezist unghii, croitor, designer floral, electronist depanator aparate şi echipamente pentru radio şi TV. La finalul cursului, vor obţine un certificat profesional acreditat.

„În lipsa unui sprijin afectiv şi material din partea familiei, tinerii proveniţi din medii defavorizate reprezintă o categorie de persoane care necesită o atenţie şi o grijă specială. Cea mai grea problemă pe care aceşti tineri o întâmpină la maturitate este găsirea unui loc de munca care să le permită traiul independent. A le acorda încredere şi sprijin la început de drum reprezintă un prim pas spre integrarea lor corecta în societate”, spun reprezentanţii Fundaţiei.

Cine poate aplica:

  • Tineri cu vârste cuprinse între 16 — 24 de ani, din Bucureşti sau Ilfov
  • Tineri cu un venit pe membru de familie mai mic de 1000 lei

Cursurile se vor desfăşura în cadrul Colegiului UCECOM Spiru Haret, iar programul „O meserie pentru viitor” este finanţat de Raiffeisen Leasing.

Data limita a depunerii aplicaţiilor este 12 septembrie 2016.

 

 

Adaugati comentariu