Bulgaria primeşte din nou fonduri europene pentru Autostrada Struma

Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiţii în valoare de aproape 330 milioane euro din Fondul de coeziune, pentru finanţarea construcţia a două secţiuni ale Autostrăzii Struma (A3).

Fondurile vor fi destinate lotului 3.1, între oraşele Blagoevgrad şi Krupnik şi lotului 3.3, între oraşele Kresna şi Sandanski.

Autostrada conectează partea sud-vestică a ţării la graniţa cu Grecia, pe reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T). UE a sprijinit construirea loturilor 1, 2 şi 4 ale Autostrăzii Struma în cadrul bugetului UE 2007-2013, cu 291 de milioane de euro din fondurile politicii de coeziune.

„Îmbunătăţirea conectivităţii conduce la creşterea economică. Aceasta conferă un impuls major comerţului şi turismului şi îmbunătăţeşte în mod concret calitatea vieţii cotidiene a cetăţenilor. Săptămâna trecută, preşedintele Juncker şi colegiul comisarilor s-au întâlnit cu guvernul bulgar în pregătirea preşedinţiei bulgare a Consiliului, iar proiectele de infrastructură de conectivitate au fost un punct cheie al discuţiilor”, a declarat comisarul pentru politică regională Corina Creţu.

În domeniul infrastructurii de transport, Comisia Europeană a aprobat schimbarea programului pentru politica de coeziune 2014-2020, la cererea autorităţilor bulgare. Programul, în valoare de 1,6 miliarde euro a fost modificat pentru a permite o mai bună pregătire a proiectelor feroviare prin asigurarea unei complementarităţi eficiente cu mecanismul Conectarea Europei pe linia de la Plovdiv la Burgas şi prin redirecţionarea unor fonduri pentru investiţii în sisteme inteligente pentru gestionarea traficului şi siguranţă.

 

Adaugati comentariu