Bucureștiul va fi blocat! RCA-ul trebuie să scadă!

Federația Operatorilor Români de Transport, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România, Confederația Operatorilor și Transportorilor Autorizați din România, Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale și Asociația Operatorilor de Transport Rutier Apulum au cerut autorizație de protest contra cotelor mari ale RCA-ului.
trafic-floteauto

În urma reuniunii celor mai importante asociații profesioanel de transport rutier din România, s-a luat decizia începerii unui protest amplu împotriva cotelor mari ale asigurării de răspundere civile auto, RCA. Astfel, atât șoferii de camioane cât și cei de autobuze, microbuze și taximetre vor să iasă în stradă pentru a protesta împotriva politicii duse de ASF în ceea ce privește reglementarea costurilor asigurărilor. Pentru a exemplifica, au fost date și câteva exemple edificatoare în ceea ce privește cotele asigurărilor: pentru un autotractor se plătește RCA de 22.000 de lei pe an; pentru un autocar se plătesc 18.000, pentru un microbuz peste 14.000 iar pentru un taxiu 3.600 lei pe an. Toate aceste costuri se reflectă automat în costurile finale de transport ceea ce duce, automat, la scumpirea produselor.

Firmele de transport se plâng că de mai bine de jumătate de an nu au reușit să fie ascultați de către forurile decizionale și că ASF-ul se comportă ca un stat în stat. Cele șase organizații susțin că, la mitingul programat în data de 15 septembrie vor lua parte aproximativ 25.000 de persoane cu tot atâtea vehicule. Protestele vor avea loc în Piața Constituției din Capitală, iar Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, ar trebui să dea un răspuns și o aprobare în acest sens.

De costurile ridicate ale asigurărilor suferă nu doar transportatorii ci toate persoanele deținătoare de autoturisme din țară. Costurile nejustificat de mari ale acestora au dus la creșteri de peste 60% ale polițelor de asigurare și, implicit, a costurilor de exploatare a flotelor auto. Totodată și persoanele fizice deținătoare de autoturisme sunt afectate de explozia prețurilor la RCA.

Adaugati comentariu