Advertisement

Home Finanţare Fonduri publice Bucureștiul se pregătește de dublarea numărului de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Bucureștiul se pregătește de dublarea numărului de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Municipiul București a scos la licitație în SICAP un contract de 438.000 lei. Acesta vizează elaborarea unui studiu de fezabilitate aferent proiectului de achiziționare a 220 de stații de încărcare a vehiculelor electrice, autovehicule și trotinete.

Studiul este prevăzut să fie predate în nouă luni iar el va fi plătit cu fonduri din PNRR.

În prezent, Bucureștiul are instalate 286 de astfel de stații de încărcare. Însă autoritatea contractuală a decis că acestea sunt total insuficiente pentru numărul de vehicule electrice aflate în circulație. Și aceasta pentru că sunt artere întregi, bulevarde și alte străzi, ba chiar cvartale întregi care nu dispun de aceste utilități.

„Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice”, conform specificațiilor din caietul de sarcini. Municipiul București intenționează să achiziționeze 220 de stații de reîncărcare, amplasate pe domeniul public, aflat în proprietatea Municipiului București”, este descrierea contractului pentru SF.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este beneficiarul unui proiect din PNRR care prevede, până în 2026, achiziționarea și amplasarea în toată România a 13.200 de stații de încărcare a vehiculelor electrice , ca parte a programului de reducere a emisiilor și tranziției „verzi” a României. Practic, achiziția acestor stații se va face de către MDLPA, dar vor fi date în folosință Bucureștiului, dar și altor orașe din țară.

Ofertele se deschid în 10 aprilie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Primăria Galați
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...

Poliția Locală Timișoara
Fonduri publice

Poliția Locală Timișoara își reînnoiește flota cu 7 autospeciale, prin programul Rabla

Poliția Locală Timișoara intenționează să achiziționeaze 7 autospeciale prin programul Rabla Clasic,...

AFIR
Fonduri publice

AFIR își completează parcul auto cu 33 de autovehicule, în valoare de peste 3 mil. lei

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) își completează parcul auto cu 33...

autoturisme de intervenție
Fonduri publice

ANAF și Autoritatea Vămilor vor fi dotate cu 160 de autoturisme de intervenție operativă, în valoare de 9,2 milioane de euro

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate va achiziționa un număr de 160 autoturisme...