Advertisement

bosch
Home Piaţa auto Industrie auto Bosch își propune să crească volumul vânzărilor din tehnologia industrială la peste 10 mld. euro

Bosch își propune să crească volumul vânzărilor din tehnologia industrială la peste 10 mld. euro

Bosch își propune să obțină o creștere sustenabilă cu ajutorul tehnologiei industriale. Se preconizează că cifra vânzărilor sale în domeniul de tehnologiei industriale va crește până în anul 2028 de la nivelul actual, de 7 miliarde de euro, la peste 10 miliarde de euro.

Obiectivul este obținerea unei creșteri profitabile: „Vrem să mărim veniturile într-un ritm mai rapid decât volumul vânzărilor și să creștem în mod sustenabil valoarea companiei. În acest scop, Bosch va investi în total peste 3 miliarde de euro în domeniul tehnologiei industriale pe parcursul anilor 2022 și 2023, asigurând o creștere organică și anorganică”, a declarat președintele Bosch, dr. Stefan Hartung.

Achiziția companiei americane din domeniul hidraulicii, HydraForce, ce are aproximativ 2.100 de angajați, face ca cea mai mare achiziție făcută de Bosch să fie una din segmentul Tehnologiei Industriale. Prin această fuziune, Bosch Rexroth își extinde poziția globală de lider în domeniul hidraulicii, furnizând tehnologie pentru excavatoare, macarale, tractoare sau pentru instalațiile și utilajele din fabrici.

Tehnologia industrială oferă un potențial de creștere imens pentru Bosch. Acest lucru este determinat de o nevoie tot mai mare de soluții de automatizare și Industria 4.0, de  „contopirea” sistemelor electrice și hidraulice și de cererea în creștere pentru GreenTech, pentru transformarea ecologică a economiei. „Prin consolidarea tehnologiei industriale creăm un echilibru mai bun între domeniile noastre de activitate. Datorită diversificării noastre largi, în calitate de companie globală de tehnologie, Bosch este mai creativ și mai puternic”, a mai declarat Hartung.

Divizia de Tehnologie industrială este un furnizor important de servicii și în cadrul Grupului Bosch, echipând cele aproximativ 240 de fabrici Bosch din întreaga lume cu tehnologie ce asigura o producție eficientă din punct de vedere al resurselor, centrată pe necesitățile clienților. Astfel se asigură economii de peste jumătate de miliard de euro anual prin comenzi pe care grupul nu mai trebuie să le efectueze. La Târgul de la Hanovra (17-21 aprilie 2023), Bosch și-a prezentat portofoliul de tehnologie industrială, inclusiv inovații în materie de robotică colaborativă, tehnologie de control pentru Industria 4.0, tehnologie hidraulică eficientă din punct de vedere energetic, mașini mobile electrificate, celule de carburant staționare pentru clădiri și fabrici, dar și reciclarea automată a bateriilor.

GreenTech: vânzările cu soluții pentru industrie ating pragul unui miliard

Tehnologia industrială este în creștere, atât pentru că diferitele sectoare ale economiei se îndreaptă către neutralitatea climatică, cât și datorită apariției unei economii circulare. „Transformarea ecologică a afacerilor ar fi de neconceput fără bunuri de capital. Tehnologia industrială permite transformarea sustenabilă a diferitelor sectoare ale economiei”, spune Hartung.

Bosch dezvoltă soluții care conservă resursele, reduc consumul de energie, protejează mediul și atenuează încălzirea globală. În 2022, Bosch a generat vânzări de peste 1 miliard de euro cu tehnologie de mediu pentru industrie: o creștere de 25% de la an la an. Cu alte cuvinte, Bosch și-a atins obiectivul de vânzări pentru 2023 cu un an mai devreme decât era planificat. Iar compania continuă să-și extindă portofoliul GreenTech. Bosch Rexroth, de exemplu, lansează portofoliul de soluții eLION pentru electrificarea mașinilor mobile, cum sunt excavatoarele, încărcătoarele cu roți și tractoarele.

Cu peste 80 de variante de motoare, clasificate în funcție de putere și dimensiune, compania oferă cea mai largă gamă din industrie, contribuind la reducerea emisiilor de carbon pe șantierele de construcții, în minerit și în porturi.

Clienți internaționali, cum ar fi Sennebogen și Kalmar Cargotec, folosesc deja noile unități de acționare Bosch în produsele lor, promovând în acest fel electrificarea mașinilor mobile. Cererea de GreenTech este în creștere și în unitățile de producție. Ca urmare a măsurilor de combatere a schimbărilor climatice, companiile își modernizează utilajele și echipamentele instalate, pe de o parte, și construiesc noi unități de producție, de cealaltă parte, de exemplu unități pentru baterii și celule de carburant.

La Târgul de la Hanovra, Bosch a prezentat tehnologia pentru producția bateriilor și pentru reciclare. „Singurul mod prin care putem face un succes din electromobilitate este recuperând materiile prime pe care le folosim”, a declarat Hartung. Bosch Rexroth a dezvoltat un sistem de descărcare automată a bateriei care nu numai că simplifică reciclarea, dar este mai eficient decât procesele manuale. Tehnologia este utilizată pentru prima dată de REMONDIS și Rhenus Automotive la sediile lor din Magdeburg, Germania.

Hidrogen: Bosch se bazează pe propriile cunoștințe tehnice pentru dezvoltarea tehnologiei

Pe lângă mediile de stocare, cum ar fi bateriile, „maeștrii conversiei” precum pilele de combustie sunt elemente importante pentru un viitor neutru din punct de vedere climatic. La Târgul de la Hanovra, Bosch a prezentat pilele de combustie staționare cu oxid solid (SOFC), ce au o eficiență de peste 85%. Aceste convertoare de energie
distribuită sunt în prezent testate în aproximativ 60 de locații pilot. Una dintre acestea se află în Campusul pentru tehnologie pe bază de hidrogen din Salzgitter, Germania: la acest centru Bosch au fost integrate zece sisteme de pile de combustie SOFC în sistemul de alimentare cu energie al fabricii. Bosch își propune să lanseze pilele de combustie staționare în anul 2025. Componentele sunt fabricate folosind tehnologia proprie Bosch.

bosch

De la celulă la stivă și apoi la întregul sistem: unitatea de mașini speciale Bosch furnizează peste de 50% din echipamentele necesare pentru producția de pile de combustie. În viitor, portofoliul Bosch va include și componente pentru electrolizoare. Lansarea pe piață a componentei de bază a electrolizatorului, cunoscută sub numele de stivă, este planificată pentru 2025.

Industria 4.0: software-ul Bosch reduce consumul de resurse

Energie, materiale pentru aprovizionarea fabricilor, materii prime – resursele sunt rare și prețioase. „Răspunsul nostru la penurie este eficiența. Oricine dorește să producă în mod sustenabil trebuie să adopte Industria 4.0”, mai declarat Hartung. De exemplu, software-ul Bosch Connected Industry, Nexeed, din cadrul Industriei 4.0 sporește eficiența fabricilor în medie cu 5%, reduce costurile de întreținere cu 25% și reduce cantitatea de deșeuri. Nexeed este deja implementat în mai mult de jumătate din cele aproximativ 240 de fabrici Bosch și la peste 100 de clienți internaționali.

Software-ul ajută și la combinarea tehnologiilor convenționale cu cele inovatoare. Un exemplu este hidraulica: de mai bine de 200 de ani, mecanica fluidelor a fost folosită ori de câte ori a fost nevoie ca sarcinile mari să fie deplasate cu efort minim, de exemplu în cazul utilajelor sau preselor pentru industria maselor plastice. Datorită controlului în funcție de sarcină, acţionarea pompelor cu viteză variabilă Bosch Rexroth se află acum în permanență în modul optim de funcţionare. Acestea trec în modul standby atunci când nu sunt utilizate. În comparație cu dispozitivele de acționare convenționale, consumul de energie al sistemelor hidraulice este cu până la 80% mai mic..

Automatizare: tehnologia reduce complexitatea

Având în vedere îmbătrânirea populației, deficitul de forță de muncă și resursele limitate, provocările sunt tot mai mari. Bosch se concentrează pe o campanie de educație și formare și pe tehnologia care sprijină companiile și ușurează sarcinile angajaților. De exemplu, sistemul de automatizare modular ctrlX AUTOMATION , creat de Bosch Rexroth, înțelege peste 30 de limbaje de programare și permite utilizatorilor să-și dezvolte propriile aplicații și servicii. Peste 600 de clienți se bazează deja pe această formă inovatoare de automatizare.

„Singurul mod în care putem depăși provocările stringente ale timpului nostru este să ne unim forțele pentru a schimba lucrurile. „Cocrearea” și asigurarea unor sisteme deschise pentru ceilalți sunt considerații importante în acest domeniu”, a declarat Hartung.

Bosch Rexroth urmărește această abordare și în domeniul hidraulicii. Dacă până acum tehnologia de control era dependentă de hardware, compania a transferat acum responsabilitatea către modulele software. Asta înseamnă că inginerii mecanici pot continua să utilizeze arhitecturile de automatizare existente, iar cunoștințele tehnice specifice hidraulicii nu mai sunt necesare. De asemenea, automatizarea sprijină muncitorii în mod direct, degrevându-i de sarcini monotone sau grele. La Târgul de la Hanovra, Bosch Rexroth a prezentat coboți articulați, cu motoare ușoare de precizie, care efectuează mișcări pe șapte axe și ajută lucrătorii să încarce, să amplaseze pe paleți și să inspecteze piesele de prelucrat.

Cererea pentru acești coboți este în creștere. Piața globală a automatizării industriale crește rapid: dacă în 2021 vânzările din domeniul tehnologiei de automatizare au fost de puțin sub 200 de miliarde de euro, se estimează că vor crește la peste 400 de miliarde de euro la nivel global până în 2030, cu rate anuale de creștere de peste 8% (sursa: Precedence Research, 2022).

„Megatendințe precum digitalizarea, o populație îmbătrânită și eforturile pentru creșteream sustenabilității au ca rezultat sporirea cererii în materie de automatizare. Automatizarea fabricilor este o zonă strategică de afaceri pentru Bosch, în care ne propunem să obținem o creștere de două cifre în fiecare an – și astfel să creștem mai rapid pe piață”, spune Hartung.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Au fost deschise pasajele rutiere din Zona Comercială Pallady din Capitală

Cererea Euroins de suspendare a deciziei de retragere a autorizaţiei de funcţionare, respinsă de instanță

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ACAROM
Industrie auto

ACAROM: Producția auto din România a crescut cu 8,7% în primul semestru, la 292.378 de unități

În primele șase luni din 2024, producția de automobile în România a...

Twingo E-Tech Electric
Industrie auto

Renault va produce în Slovenia, modelul Twingo E-Tech Electric, cu un preț sub 20.000 de euro

Renault şi Guvernul sloven au încheiat un memorandum de înţelegere pentru producţia...

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

ContiTech
Industrie auto

Continental are la Timișoara unul dintre cele mai mari laboratoare de testare ContiTech din Europa

Compania de tehnologie Continental a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație...