Bosch
Home Piaţa auto Industrie auto Bosch dă startul construcției celei de-a doua clădiri de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

Bosch dă startul construcției celei de-a doua clădiri de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a anunțat oficial deschiderea șantierului pentru construirea unei noi clădiri de birouri în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj.

La evenimentul din 13 iulie 2021 au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai autorităţilor locale. Lucrările de construcție au început în martie 2021 și vor fi finalizate în anul 2023, clădirea urmând a fi dată în folosință la începutul anului 2024. Investiția totală planificată pentru acest proiect este de aproximativ 21 de milioane de euro.

Noua clădire, care va fi conectată cu sediul existent prin două pasarele, se va întinde pe o suprafață construită de circa 10.000 de metri pătrați și zece etaje, fiind prevăzută cu o parcare subterană.

„Activitățile de dezvoltare ale Grupului Bosch în Romania au crescut în mod constant și sustenabil în ultimii ani, astfel că am decis extinderea Centrului de Inginerie din Cluj cu o a doua clădire, care să susţină această creştere şi să asigure infrastructura necesară pentru noi proiecte complexe”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul Grupului Bosch în România. „Investind în arii de importanță pentru viitor, precum mobilitatea sustenabilă – automatizată, electrică și conectată-, Internetul lucrurilor și inteligența artificială, Bosch continuă să își extindă și mai mult rolul de lider în inovație. Prin consolidarea poziției Centrului de Inginerie din Cluj, experții noștri locali au o contribuție din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global”, a continuat Boldijar.

Bosch

Adițional birourilor și sălilor de ședințe moderne, având un design atractiv, noua clădire va oferi diferite facilități, precum zone pentru testarea mașinilor, spațiu dedicat proiectelor studențești, sală de conferință și zone de relaxare. Cele două clădiri de birouri ale centrului din Cluj pot găzdui în total peste 1400 de angajați, activând în cadrul unui model de lucru hibrid. Aici, ingineri talentați contribuie activ la viitorul conducerii automatizate, electrice și conectate, prin dezvoltarea unor soluții tehnologice de ultimă oră, sustenabile și sigure.

„După perioada dificilă pe care am trăit-o cu toții trecând prin pandemia de Covid-19, este o veste extraordinară pentru comunitatea noastră să aflăm că se continuă investițiile în infrastructura care găzduiește cercetare și inovare în oraș”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, prezent la eveniment. „Vorbim despre noi locuri de muncă înalt calificate, care răspund nevoilor viitorului muncii în Cluj-Napoca. Felicit compania Bosch pentru reziliență, pentru încrederea de a se extinde în orașul nostru și pentru oportunitatea pe care o oferă tinerilor, aceea de a rămâne acasă, de a-și construi o carieră europeană aici”, a adăugat Boc.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Aproape jumătate dintre români îşi aleg destinaţia de vacanță în funcţie de restricţiile anti-Covid

TEST URBAN Dacia Spring. Signed, sealed, delivered!

Scumpiri în transportul public din București de la 1 august

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

volvo cars
Industrie auto

Volvo Cars va produce ultima mașină diesel la începutul anului 2024

Constructorul auto suedez Volvo Cars a anunţat, marţi, în cadrul Climate Week...

Industrie auto

ZF creează un motor electric fără magneți

ZF a dezvoltat un motor electric care nu necesită magneți, cu un...

Producția de autoturisme
Industrie auto

ACAROM: În primele 8 luni, producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități

Producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități în primele...

continental
Industrie auto

IAA Mobility 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

Continental a anunțat un parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de...