BMW și rularea autonomă – tot ceea ce trebuie să știți

Cum vor arăta în viitor sistemele de rulare autonomă BMW și care sunt pașii ce ne despart de mașina capabilă să se conducă singură? Am încercat să aflăm de la specialiștii germani, cărora le-am adresat cele mai incomode și directe întrebări despre acest domeniu iubit de unii și hulit de alții.
Rulare autonomă BMW

Dr.-Ing. Dirk Wisselmann este specialist în departamentul de conducere autonomă al grupului bavarez, așa că, fără a bâjbâi, am țintit direct în speranța de a obține răspunsuri clare la întrebări care ne frământă pe toți cei care conducem mașini. Trebuie, totuși, menționate din capul locului câteva aspecte: primul este gradul de asistență oferit de mașină șoferului este împărțit în cinci nivele.

Unde suntem în prezent?

Actualmente, ne aflăm la Nivelul 2, care trebuie privit strict precum o asistență acordată de autovehicul șoferului, care poartă întreaga responsabilitate pentru acțiunile și reacțiile mașinii. Specialiștii bavarezi se așteaptă ca Nivelul 3 să intre în producția de serie în jurul anului 2021. La acest nivel, sistemele de rulare vor permite șoferului să-și canalizeze atenția către alte activități pe anumite tronsoane de drum, de aceea abia atunci vom putea începe să vorbim despre rulare autonomă.

Rulare autonomă BMW

Citiți continuarea pe www.autoexpert.ro

 

Adaugati comentariu