BMW își suplimentează capacitatea de producție în China

Constructorul auto german BMW a semnat un acord cu partenerul chinez Brilliance, pentru a produce maşini la fabrica din Shenyang, în contextul în care vrea să-şi asigure capacitate de producţie suplimentară în China, cea mai mare piaţă auto din lume.
BMW

„Putem construi mai mult, Brilliance are mai multe comenzi, este o situaţie din care toţi câştigă”, a precizat un purtător de cuvânt al grupului german, citat de DPA.

BMW nu a confirmat care sunt modelele ce vor fi produse de Brilliance și numărul maşinilor construite.

În China, capacităţile de producţie trebuie aprobate de autorităţile locale.

Anul trecut, vânzările BMW pe piaţa chineză au urcat cu 7%, la 777.000 vehicule. Grupul german deţine patru branduri: BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad.

Luna trecută, constructorul auto german a informat că în 2020 vânzările sale de vehicule au scăzut cu 8,4%, în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi-a făcut simţite efectele, iar multe reprezentanţe din întreaga lume au fost închise timp de mai multe luni.

Pe parcusul anului trecut, un număr de 2,324 de milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce au fost vândute la nivel mondial. În Europa, vânzările grupului au scăzut cu 15,7%, iar în SUA cu 18%.

Săptămâna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că grupul de stat FAW din China vrea să achiziţioneze Brilliance China Automotive Holdings Ltd – principalul partener chinez al BMW – cu suma de aproximativ 7,2 miliarde de dolari.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Contractul pentru Pasajul de la Drajna a fost semnat. Cine este constructorul

CNAIR a făcut recepția lucrărilor pe sectorul Predeal – Cristian de pe Autostrada București – Brașov

 

Adaugati comentariu