Advertisement

bmw-15-noi-modele-floteauto
Home Piaţa auto Autoturisme BMW va lansa 15 noi modele în acest an

BMW va lansa 15 noi modele în acest an

BMW vrea să înregistreze în 2015 al cincilea an de vânzări record, susţinute de lansare a 15 noi modele, între care automobilul decapotabil serie 2 şi SUV-ul X6, şi de redresarea cererii în Europa, relatează Bloomberg.Producătorii de automobile de lux BMW, Mercedes-Benz şi Audi concurează pentru poziţia de lider mondial pe segmentul premium, deţinută de BMW din 2005.

 

Suntem optimişti că 2015 va continua ritmul din anii precedenţi, iar vânzările vor creşte. Pe ansamblul Europei, vânzările ar trebui să continue să îşi revină, în special pe pieţele din sudul continentului, care pornesc de la un nivel extrem de scăzut”, a declarat Ian Robertson, director de vânzări şi marketing al BMW.

Audi, divizie a grupului Volkswagen, aflată pe locul al doilea pe piaţă, a redus anul trecut diferenţa faţă de BMW şi intenţionează ca în următorii cinci ani să investească 24 de miliarde de euro în tehnologie şi producţie, în încercarea de a urca pe primul loc în funcţie de vânzări, până în 2012.

bmw-15-noi-modele-floteauto

Vânzările BMW au totalizat anul trecut 2,12 milioane de automobile

Pe lângă redresarea din Europa, de la un minim al ultimelor două decenii, BMW anticipează continuarea creşterii pe pieţele din Statele Unite şi Asia. Vânzările BMW au totalizat anul trecut 2,12 milioane de automobile, inclusiv vehicule Mini şi Rolls-Royce, în creştere cu 7,9% comparativ cu 2013. Brandul BMW a consemnat o creştere de 9,5% a livrărilor, la 1,81 milioane de automobile.

Vânzările Audi au avansat cu 11%, la un nou record de 1,74 milioane de vehicule, iar decalajul faţă de BMW s-a redus de la 79.658 unităţi la 70.619 unităţi. Audi va spori presiunea asupra BMW cu ajutorul lansării unei versiuni modernizate a SUV-ului Q7, care poate atinge 100 de kilometri pe oră în doar 6,1 secunde şi care va concurea popularul X5 al BMW.

Mercedes-Benz, aflată pe locul al treilea, a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere a vânzărilor, de 13%, la 1,65 milioane de vehicule. Compania a lansat modelul GLE Coupe la salonul auto de la Detroit. SUV-ul va concura cu BMW X6.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...