Blocaje la toate punctele de trecere a frontierei comune bulgaro-elene

Din cauza continuării protestelor fermierilor greci, începând de astăzi, 24.02.2016, toate punctele de frontieră bulgaro-elene sunt din nou închise.cod-rutier-floteauto

Astfel, Ministerul Transporturilor din Bulgaria recomandă tuturor companiilor de transport internaţional, atât cele care transportă mărfuri, cât şi cele care transportă călători, care tranzitează teritoriul Bulgariei având destinaţie Grecia, să utilizeze rute alternative pentru a intra pe teritoriul elen.

Blocajele de la punctele de trecere a frontierei comune bulgaro-elene sunt pe o perioadă nedeterminată. Punctele de frontieră Kulata-Promachonas şi Ilinden-Exochi sunt deja închise pentru toate vehiculele, iar Omarion-Kapitan Petko Voyvoda este blocat. Şoseaua (20kм înainte de frontieră) către punctul de control Nimfea – Makaza, destinată autovehiculelor de până la 3,5t, este, de asemenea, blocată.

Transportatorii rutieri bulgari şi-au exprimat intenţia de a începe o contra-blocadă care se va axa exclusiv pe mărfurile bunurile agricole. Contra-blocada poate începe lunea viitoare (29.02.2016) dacă nu se va rezolva această criză.

 

 

Adaugati comentariu