euroins
Home Administrare flote Asigurări BERD va intra în acționariatul societății de asigurări Euroins

BERD va intra în acționariatul societății de asigurări Euroins

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Eurohold, proprietarul Euroins Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD își propune să preia o participație minoritară în operațiunile Euroins.

Acordul a fost aprobat la toate nivelurile corporative ale celor două entități, urmând ca în zilele viitoare să fie semnate și documentele contractuale finale. Investiția Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în Euroins va fi de până la 30 milioane euro și va fi realizată printr-o majorare de capital a grupului de asigurări.

Eurohold va participa, de asemenea, la procedura de majorare a capitalului, cu o injecție suplimentară de capital propriu de până la 12 milioane euro.

Euroins Insurance Group va utiliza fondurile strânse în principal pentru dezvoltarea și creșterea celei mai mari entități de asigurare din cadrul grupului – Euroins România Asigurare Reasigurare și, în plus, pentru a consolida pozițiile de piață ale holdingului în sud-estul Europei.

„În ultimele luni, Euroins România a trecut printr-un proces radical de schimbare, reevaluare a riscurilor și îmbunătățire a produselor și serviciilor pe care le oferim, practic o repoziționare pe piața asigurărilor. Prezența BERD în acționariatul Euroins indică faptul că suntem pe drumul cel bun, demonstrând că suntem o companie solidă și că suntem un partener stabil, atât pentru clienți, parteneri de afaceri, cât și pentru autorități. Au trecut doar câteva luni de când am preluat mandatul de director general al Euroins România, iar schimbările pe care mi le-am propus nu se opresc aici. Vom lansa produse noi, avem o abordare diferită față de clienți, continuăm să investim și să creștem pe piața non-RCA, pentru că astăzi Euroins este o companie dinamică, competitivă, care are atât de multe de oferit. Schimbarea nu este ușoară, dar prezența unui partener precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este un semnal pozitiv pentru întreaga industrie românească”, a declarat Tanja Blatnik, director general al Euroins România.

Pe lângă investiția BERD, acționarii Euroins România au anunțat deja o majorare de capital de 24,3 milioane euro (120 milioane lei) care urmează să fie votată la Adunare Generală Extraordinară din 15 septembrie 2021. Această creștere de capital vine în urma a alte două majorări successive de capital de peste 25,5 milioane euro (126 milioane lei) și împreună cu o injecție de capital suplimentară de 8,1 milioane euro (40 milioane lei), care urmează să fie acordată către Euroins România de compania-mamă printr-o datorie subordonată. Acest lucru ar duce la o contribuție totală de 57,8 milioane de euro (286 milioane de euro) a acționarului principal la capitalul Euroins România în decursul a mai puțin de un an.

 

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5,3% în luna august

Pe fondul crizei de semiconductori, și logistica auto intră în criză

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...