Advertisement
ALD
Home Finanţare Leasing operaţional BEI și ALD | LeasePlan au semnat un nou acord de finanțare pentru adoptarea vehiculelor ecologice

BEI și ALD | LeasePlan au semnat un nou acord de finanțare pentru adoptarea vehiculelor ecologice

BEI și ALD | LeasePlan au semnat un nou acord de finanțare, în valoare de 300 milioane euro, care va permite ALD | LeasePlan să își dezvolte, în următorii trei ani, gama de vehicule electrice cu baterie și de vehicule hibride plug-in în țările din UE în care sunt prezente ambele companii.

Obiectivele UE de combatere a schimbărilor climatice – care implică o reducere majoră a emisiilor de CO2 – necesită efectiv o trecere treptată la mașinile electrice sau hibride plug-in. În majoritatea țărilor UE, vehiculele hibride plug-in (PHEV) rămân cel mai mare număr de vehicule ecologice care circulă pe șosele. Cu toate acestea, s-a dovedit că vehiculele electrice cu baterie (BEV) au un impact mai mare în reducerea emisiilor de carbon, atunci când se analizează întregul lanț de aprovizionare, de la producție la punerea în circulație.

Acoperind o perioadă de trei ani și luând în considerare constrângerile existente asupra gamei de vehicule electrice și a infrastructurilor de încărcare disponibile în Europa, această nouă operațiune va cofinanța treptat un număr egal de BEV și PHEV (15.000 de vehicule în total pe parcursul a trei ani). În plus, vehiculele PHEV implicate sunt limitate la un nivel maxim de emisii de 50 g CO2/km (redus cu o treime față de 2019).

„Prin finanțarea noastră acordată pentru a sprijini companiile europene în tranziția lor energetică, BEI își joacă pe deplin rolul de pedală de accelerație a reducerii emisiilor de carbon în întregul sector auto. Sunt încântat că Banca pentru Climă a UE este în măsură să acorde acest împrumut pentru a sprijini ecologizarea parcului de vehicule hibride și electrice a ALD | LeasePlan. ALD | LeasePlan este lider european în mobilitatea durabilă și joacă un rol esențial în diseminarea acestor bune practici în rândul IMM-urilor, care se numără printre cei mai importanți clienți ai săi”, a explicat Ambroise Fayolle, vicepreședintele BEI.

„Recentea achiziție a LeasePlan de către ALD a poziționat compania noastră ca lider global în domeniul mobilității durabile, cu o flotă totală de 3,3 milioane de vehicule gestionate la nivel mondial. Intenționăm să continuăm să profităm de poziția noastră unică pe piața europeană pentru a conduce tranziția energetică și pentru a oferi clienților noștri soluțiile de mobilitate de care au nevoie pentru a reuși. Această operațiune de cofinanțare va contribui la reducerea în continuare a emisiilor de carbon din transporturi prin accelerarea adoptării și pătrunderii vehiculelor ecologice în țările europene în care sutnem prezenți”, a comentat Gilles Momper, Chief Financial Officer ALD | LeasePlan

În Europa, în primul trimestru din 2023, ALD | LeasePlan și-a menținut poziția de lider, 29% din livrările de autoturisme noi fiind BEV sau PHEV, cu mult peste media pieței de 20%.

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

T&E: Mașinile electrice mai mici pot reduce necesarul de metale critice cu aproape 25%

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au crescut cu aproape 18% în primul semestru

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ALD
Leasing operaţional

Noul brand ALD | LeasePlan va fi lansat până la sfârșitul anului 2023

ALD | LeasePlan va lansa un nou brand până la sfârșitul anului...

autonom
Leasing operaţional

În primele 6 luni, afacerile Autonom Service au urcat cu 46%, la 350,1 mil. lei

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează...

arval
Leasing operaţional

Arval Mobility Observatory: 89% dintre companii rămân încrezătoare în dezvoltarea flotelor

Companiile din România sunt în continuare încrezătoare în creșterea dimensiunilor flotelor, potrivit...