Advertisement

mercedes-e-class-floteauto
Home Piaţa auto Industrie auto BASF şi IAC au dezvoltat primele cadre pentru pavilioane auto ecologice

BASF şi IAC au dezvoltat primele cadre pentru pavilioane auto ecologice

BASF, împreună cu International Automotive Components Group (IAC), a dezvoltat în premieră mondială cadrul pentru pavilioane auto realizat în întregime din fibre naturale. Componenta uşoară, IAC FiberFrame, este utilizată la fabricarea noilor automobile Mercedes-Benz clasa E, care se găsesc pe piaţa europeană de la începutul lunii aprilie.

Liantul Acrodur® 950 l de la BASF asigură capacitatea de încărcare necesară şi rezistenţă la căldură a componentelor uşoare. Fiind o alternativă la răşinile fenolice, liantul pe bază de apă întăreşte fibrele naturale, permiţând astfel obţinerea unor cadre pentru pavilioane ecologice, stabile din punct de vedere al dimensiunii şi, mai presus de toate, uşoare.

Cadrele pentru pavilioane din fibre naturale pe bază de Acrodur 950 l sunt cu aproximativ 40 % mai uşoare decât cele realizate din metal. Prin urmare, ajutăm producătorii de automobile să-şi atingă obiectivele de sustenabilitate, deoarece vehiculele mai uşoare consumă mai puţin combustibil şi au emisii de carbon reduse”, explică Thorsten Habeck, şeful Departamentului Marketing pentru Dispersii şi Lianţi pentru fibre de la BASF.

IAC, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme interioare auto la nivel mondial, a dezvoltat conceptul inovator de “componente uşoare” şi produce cadrul pentru pavilioane bazat pe Acrodur 950 l.

A fost uşor să integram liantul BASF în sistemul nostru de producţie. Componentele din fibre naturale consolidate cu Acrodur sunt ideale pentru modelare; acestea sunt ecologice şi ne ajută să economisim timp în procesul de producţie a materialelor compozite. În plus, produsul are un nivel redus de emisii, ceea ce înseamnă ca oferă siguranţă crescută atunci când se lucrează cu el”, afirmă Fritz Schweindl, director inginerie avansată la IAC.

acrodur-floteauto
Liantul Acrodur® 950 l de la BASF asigură capacitatea de încărcare necesară şi rezistenţa la căldură a componentelor usoare

Lianţii Acrodur sunt ideali pentru aplicaţiile uşoare de înaltă calitate în industria de fabricare a mobilei şi în industria auto.

Ei sunt folosiţi pentru consolidarea unor straturi din fibre naturale, care sunt prelucrate ulterior în piese turnate.

Pe lângă faptul că este ecologic, Acrodur asigură de asemenea prelucrarea, asamblarea şi turnarea simplă şi fără probleme a produselor semi-finite.

Lianţii sunt utilizaţi pentru producţia diverselor aplicaţii uşoare, de înaltă calitate, din industria mobilei şi auto.

Între acestea amintim scaunele de cânepă expuse la Târgul de Mobilă de la Milano în 2011 de către designerii Werner Aisslinger, precum şi panourile interioare şi cotierele pentru uşi din interiorul automobilelor.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...