Axa rutieră Botoşani – Iaşi va fi modernizată cu bani europeni

Axa rutieră Botoşani - Iaşi va fi reabilitată şi modernizată cu bani europeni prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, suma ridicându-se la 68 milioane euro.
DN 5

După finalizarea lucrărilor de investiţii la axa rutiera Botoşani-Iaşi, care se vor desfăşura pe parcursul a 57 de luni, vor fi reconstruite şi modernizate drumuri judeţene în lungime de peste 100 km, astfel încât peste 54.000 de persoane vor beneficia de o infrastructură secundară modernizată, care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

Proiectul reabilitării xei rutiere Botoşani-Iaşi vizează îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii de transport din zonă, interconectarea la reţelele de transport judeţene cu acces la reţeaua TEN-T şi la polul de creştere Iaşi, beneficiarii săi fiind cei peste 54.000 de locuitori din cele 15 comune aflate de-a lungul traseului propus spre reabilitare, cei 650 de operatori economici locali, precum şi turiştii care vizitează regiunea.

Rezultatele aşteptate la sfârşitul perioadei de implementare a proiectului inclus creşterea cu peste 30% a vitezei medii de deplasare a autovehiculelor şi creşterea siguranţei rutiere.

Adaugati comentariu