Avocații de la NNDKP au asistat Safety Broker în vânzarea a 80% din acțiuni către polonezii de la Unilink

Firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări independent care operează în România și în Republica Moldova, în vânzarea a 80% din acțiunile companiei către grupul Unilink, lider pe piața relevantă din Polonia.
Safety Broker

În urma încheierii tranzacției, pachetul minoritar va fi deținut de Viorel Vasile (15% din acțiuni), care va continua să acționeze în calitate de CEO al companiei și ca membru al consiliului de administrație, și de Robert Niță (5% din acțiuni), care va va rămâne membru în consiliul de administrație al companiei.

”Această tranzacție se înscrie în strategia de dezvoltare pe termen lung a Safety Broker, inclusiv prin schimbul de experiență și know-how între companie și un jucător internațional de top în domeniu. Cooptarea Unilink ca partener strategic va consolida poziția companiei, care se alătură astfel unui grup puternic din ECE”, au arătat avocații.

NNDKP a asistat Safety Broker în etapele legate de structurarea, negocierea și semnarea tranzacției. Finalizarea tranzacției este condiționată de aprobarea autorităților române competente.

Echipa NNDKP implicată în acest proiect a fost coordonată de Gabriela Cacerea, Partener și Co-șef al practicii Corporate/M&A, care a lucrat îndeaproape cu Mădălina Pancă, Managing Associate în aceeași zonă de practică.

„Această tranzacție reconfirmă capacitatea antreprenorilor români de a construi companii puternice, capabile să atragă investitori strategici internaționali. Ne bucurăm că i-am putut asista pe fondatorii Safety Broker în această tranzacție majoră pe piața asigurărilor din România și să-i sprijinim în planurile lor de dezvoltare”, a declarat Gabriela Cacerea.

 

CITEȘTE ȘI:

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 12,7% în primele 10 luni

Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 7,8% în luna noiembrie 2021

 

Adaugati comentariu