dezmembrări
Home Piaţa auto Industrie auto Avantajele și dezavantajele pieselor auto second-hand provenite din dezmembrări

Avantajele și dezavantajele pieselor auto second-hand provenite din dezmembrări

Mulți dintre conducătorii auto s-au confruntat la un moment dat cu probleme de funcționare ale mașinii care au necesitat schimbarea componentelor defectate.

Având în vedere că achiziția de piese de schimb noi nu este întotdeauna o opțiune convenabilă pentru toți, mulți recurg la achiziția de piese second-hand vândute de parcurile de dezmembrari auto.

Această abordare prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje, care trebuie luate în considerare înainte de a face orice achiziție.

În acest articol vă vom prezenta avantajele și dezavantajele întâmpinate atunci când recurgem la achiziția de piese auto provenite din dezmembrări.

Factorii ce trebuie luați în considerare atunci când vrem să cumpărăm piese second-hand din dezmembrări

Principalul avantaj al achiziționării de piese auto de la parcurile de dezmembrari auto este că acestea sunt adesea mult mai ieftine decât piesele noi de la un dealer. Acest lucru poate fi un aspect important pentru persoanele care au un buget restrâns. În plus, piesele second-hand pot fi singura opțiune pentru a obține componente rare sau scoase din uz.

dezmembrări

Sursa pieselor second-hand provenite din dezmembrări

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă gândiți la piesele auto uzate. În primul rând, este important să știți care este sursa piesei. Dacă provine de la un dealer de renume, există o șansă bună ca piesa să fie în stare decentă. Cu toate acestea, dacă cumpărați de la o persoană fizică, este mai greu să vă asigurați de calitatea piesei. În plus, este posibil ca piesele auto uzate să nu fie însoțite de o garanție, așa că, dacă ceva nu merge bine, sunteți pe cont propriu.

Înainte de a cumpăra o piesă auto second-hand, este important să vă documentați și să vă asigurați că o cumpărați de la o sursă de încredere. În caz contrar, s-ar putea să vă treziți cu o piesă care nu funcționează corect sau care nu se potrivește mașinii dumneavoastră.

Perioada de garanție

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este că piesele second-hand de la un parc de dezmembrari auto pot să nu aibă garanție. Acest lucru înseamnă că, dacă ceva nu merge bine, va trebui să plătiți singur reparațiile.

De regulă, parcurile de dezmembrări auto autorizate oferă o perioadă de garanție de cel puțin 30 de zile, timp în care puteți returna piesa în caz că nu se potrivește cu modelul mașinii dumneavoastră.

Compatibilitatea pieselor cu mașina dumneavoastră

Încă un lucru de luat în considerare este compatibilitatea. Este posibil ca piesele auto second-hand să nu fie compatibile cu marca sau modelul dumneavoastră de vehicul. Și chiar dacă sunt compatibile, s-ar putea să nu se potrivească corespunzător. Acest lucru poate cauza probleme serioase în viitor. Parcurile de dezmembrari auto respectate oferă asistență cumpărătorilor înainte de orice achiziție, de obicei solicitând cumpărătorului codul piesei de la proria mașină si talonul mașinii.

dezmembrări

Costul pieselor second-hand

În cele din urmă, trebuie să vă gândiți la costuri. Piesele provenite din dezmembrari auto sunt adesea mult mai ieftine decât cele noi. Dar nu uitați că veți primi ceea ce plătiți. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei piese de înaltă calitate, s-ar putea să trebuiască să plătiți mai mult.

În plus, este posibil ca piesele uzate să nu fie disponibile pentru toate modelele și anii de mașini. Este posibil să trebuiască să faceți cercetări suplimentare pentru a găsi o piesă compatibilă pentru mașina dumneavoastră. În funcție de modelul și anul de fabricație al mașinii, piesele second-hand pot fi mai scumpe decât piesele noi, deoarece sunt la mare căutare. Cu toate acestea, puteți negocia adesea un preț mai mic dacă sunteți dispus să vă târguiți. Dacă sunteți în căutarea unor piese auto ieftine, atunci piesele provenite din dezmembrari auto reprezintă o opțiune bună de luat în considerare.

Dacă sunteți în căutarea de piese auto second-hand, cel mai bun loc pentru a începe este parcul de dezmembrari auto Agigea Constanta. Aici veți găsi o selecție largă de piese auto originale care au fost scoase din mașinile care nu mai sunt în stare să circule. Cumparam auto vechi care în cele mai multe cazuri au încă piesele originale din fabricație.

Țineți cont doar de faptul că există unele riscuri implicate. Faceți cercetări și cântăriți argumentele pro și contra înainte de a lua o decizie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

volvo cars
Industrie auto

Volvo Cars va produce ultima mașină diesel la începutul anului 2024

Constructorul auto suedez Volvo Cars a anunţat, marţi, în cadrul Climate Week...

Industrie auto

ZF creează un motor electric fără magneți

ZF a dezvoltat un motor electric care nu necesită magneți, cu un...

Producția de autoturisme
Industrie auto

ACAROM: În primele 8 luni, producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități

Producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități în primele...

continental
Industrie auto

IAA Mobility 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

Continental a anunțat un parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de...